29 груд. 2022 08:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

79

0

Вінницький апеляційний суд залишив заставу в 10 мільйонів для підозрюваного у захопленні підприємства

Вінницький апеляційний суд залишив заставу в 10 мільйонів для підозрюваного у захопленні підприємства

Львівянину обрано запобіжний захід за протиправне заволодіння майном підприємства


Вінницький апеляційний суд залишив заставу в 10 мільйонів для підозрюваного у захопленні підприємства

Вінницький апеляційний суд залишив у силі ухвалу слідчого судді міського суду, якою до підозрюваного застосовано тримання під вартою та одночасно визначено розмір застави – 10 мільйонів гривень. 33-річного чоловіка

Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Колегія суддів відхилила апеляційну скаргу адвокатки, яка просила скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове, про застосування до підозрюваного запобіжного заходу, не пов’язаного з позбавленням волі. Наголошувала, зокрема, на тому, що ризиків немає: підозрюваний співпрацює зі слідством, має міцні соціальні зв’язки: одружений, виховує неповнолітню дочку.

Як встановило слідство, використовуючи завідомо підроблені документи, уродженець Львівщини протиправно заволодів часткою в статутному капіталі вінницького ТОВ «Гарантінвест». Перед цим придбав фальшивий паспорт на прізвище засновниці цього підприємства. Потім залучена до скоєння злочину жінка використала його в нотаріальній конторі й отримала довіреність, підробивши підпис власниці паспорта. Документ свідчив про те, що уповноважила двох чоловіків представляти її інтереси в установах, підприємствах, організаціях у взаємовідносинах, що виникли чи будуть виникати у неї як в учасника «Гарантінвесту».

Згодом підозрюваний передав підроблену довіреність одному із псевдоуповноважених для складання акта приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ до іншої людини, котра не знала про протиправне заволодіння майном.

Відтак із власності останньої вибула частка в статутному капіталі ТОВ «Гарантінвест» – понад півтора мільйона гривень.

Підозрюють чоловіка у скоєнні низки злочинів, один з яких – тяжкий: протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації.

Покарання за таке діяння – ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info