16 берез. 2023 17:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

125

0

Вінницький нацгвардієць на псевдо «Кувшин» розповів про бої за Київщину та Луганщину

Вінницький нацгвардієць на псевдо «Кувшин» розповів про бої за Київщину та Луганщину

Вже 26 лютого він разом з побратимами тримали оборону селища Бузова


Вінницький нацгвардієць на псевдо «Кувшин» розповів про бої за Київщину та Луганщину

Нацгвардієць Олександр на псевдо Кувшин на власні очі бачив, як висаджується ворожий десант поблизу його міста. Зізнається – стало ніяково від того, що не може захистити в цей самий момент свою родину. Вивіз рідних та одразу направився до 14 Штурмову Бригаду НГУ "Червона Калина", де п’ять років тому проходив строкову службу.

Історію військовослужбовця розповіли у сюжеті Суспільне. Вінниця.

«Потрапив до частини, я знаю куди йти, заліз в БТР, дістав броню, каску, автомат – все, я готовий до війни», – розповідає Олександр.

Вже 26 лютого він разом з побратимами тримали оборону селища Бузова, поблизу житомирської траси. Каже до того війну бачив тільки на екрані телевізора.

«Я зрозумів, коли вистрілив ворожій танк і десь біля ноги зупинився осколок. Десь 15-20 сантиметрів. Я повернувся до свого побратима і кажу, ти прикинь всьо, ми на війні», - розповідає воїн.

Каже долати страх на війні, допомагали побратими та українська артилерія.

«Буває так, що прокидається якийсь азарт і ти розумієш, що ти не безсильний проти цього. З тобою твої побратими… Війна це не гра. Війна це емоції та люди. І ті емоції спонукають до правильних дій», - каже чоловік.

Після звільнення Київщини підрозділ «Кувшина» вирушив на Луганщину, обороняти Сєвєродонецьк. Бої за місто тривали понад місяць, найзапекліші бої були за завод «Азот». Завдяки правильному відходу, вдалося перейти річку Сіверський Донець. Далі нацгвардійці боронили Білогорівку. У тих боях він втратив командира взводу. Олександр став на його місце. «В бойовій обстановці треба одразу приймати рішення. І я був готовий до цього».

Зараз Олександр на ротації вдома, проводить час з родиною та дітьми.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info