30 січ. 2020 14:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

98

0

Вінницький «політех» зайняв найкращу позицію у світовому рейтингу серед місцевих ВНЗ

Вінницький «політех» зайняв найкращу позицію у світовому рейтингу серед місцевих ВНЗ

У загальному ж переліку ВНЗ посідають 3 763 місце і нижче.


Вінницький «політех» зайняв найкращу позицію у світовому рейтингу серед місцевих ВНЗ

Три вінницьких університети потрапили до першої сотні міжнародному рейтингу Ranking Web or Webometrics в розрізі українських вищих навчальних закладів. У загальному ж переліку ВНЗ посідають 3 763 місце і нижче.

У переліку українських навчальних закладів найкращі показники має Вінницький національний технічний університет. У нього 17 місце серед вітчизняних і 3 763 місце серед вузів всього світу.

Вінницький національний університет імені Миколи Пирогова – на 35 сходинці серед місцевих і на 5 025 позиції загального рейтингу.

Поруч з ним – Донецький національний університет імені Василя Стуса. 36 і 5 078 місце, відповідно.

«Рейтинг міжнародному рейтингу Ranking Web or Webometrics є найбільшим академічним ранжирування вищих навчальних закладів. Починаючи з 2004 року та кожні півроку, Лабораторія кіберметрії (Іспанська національна наукова рада, CSIC) проводить незалежну, об'єктивну, безкоштовну, відкриту наукову діяльність для надання достовірної, багатовимірної, оновленої та корисної інформації про результати роботи університетів з усіх регіонів світ на основі їх веб-присутності та впливу.

Мета - не оцінювати веб-сайти, їх дизайн чи зручність використання чи популярність їх вмісту відповідно до кількості відвідувань чи відвідувачі . Веб-індикатори розглядаються як проксі в правильній, всебічній, глибокій оцінці глобальних показників університету з урахуванням його діяльності та результатів, їх актуальності та впливу», - зазначають розробники рейтингу.

Раніше ми писали, що ВНТУ увійшов до рейтингу найкращих університетів Східної Європи.

Нагадаємо, що в липні портал Освіта.ua представив щорічний консолідований рейтинг українських вишів.

Вiнниця.info