23 квіт. 2020 16:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

111

0

Вінницький режисер презентував фільм про життя на карантині

Вінницький режисер презентував фільм про життя на карантині

Це був такий собі творчий експеримент, адже всі актори, кожен окремо, знімали своє життя, не виходячи з дому


Вінницький режисер презентував фільм про життя на карантині

23 квітня вінницький режисер Валерій Шалига презентував свою нову кінострічку. Цього разу це став короткометражний фільм «Кара-&-тин», в якому автор вирішив показати життя людей в умовах самоізоляції. Фактично, робота стала творчим експериментом досвідченого кіномайстра. Кожен з акторів, не порушуючи режим карантину, знаходився у себе вдома, навіть не знаючи, хто їх партнер по фільму. Всі кадри були зняті акторським складом самостійно або із залученням членів родини. Одним з акторів стрічки виступив і сам режисер.

«Зараз всі творчі люди в умовах карантину намагаються якось себе проявити. Музиканти грають в онлайні, актори співають, артисти балету танцюють, і все це не покидаючи межі свого дому, а ось що робити кінорежисерам? Звичайно, знімати кіно! І ось вперше відбулися зйомки фільму, де акторів знімали їх рідні, а режисер керував по телефону і так, щоб потім мати змогу їх органічно «зліпити», ‒ розповів в своєму дописі на фейсбук-сторінці Валерій Шалига.

Це вже далеко не перша робота режисера. В жовтні 2017-го року Валерій презентував у Вінниці фільм «Тримай біля серця», який розповідав про кохання в умовах війни, адже тлом для подій стали бойові дії на Сході. Локацією для стрічки режисер обрав саму Вінницю, тому глядачі могли бачити у фільмі знайомі вулиці, площі та магазини. Бойові ж дії знімали на полігоні в Калинівці. На презентацію фльму до міста також приїхали відомі актори.

Знову з презентацією нового твору у Вінниці режисер виступив восени 2019-го. 10 жовтня в кінотеатрі «Родина» відбулася прем’єра фільму Валерія Шалиги «Таємна операція», який мав робочу назву «Замах на Петлюру». Це історично-пригодницька стрічка про події, які відбувалися навесні 1920 року. Зйомки кінострічки відбувалися також у Вінниці.


Вінниця.info, відео – YouTube-каналу режисера

title