16 берез. 2021 13:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

212

0

Вінницький вчитель про плюси та мінуси дистанційного навчання. Фото

Вінницький вчитель про плюси та мінуси дистанційного навчання. Фото

З 16 березня школярі Вінниці виходять після позапланових весняних канікул


Вінницький вчитель про плюси та мінуси дистанційного навчання. Фото

З 16 березня школяріВінниці виходять на навчання після позапланових весняних канікул, які розпочалися 9-го березня. Щоб не наражати на небезпеку ні дітей, ні вчителів зараженням COVID-19, уроки проводитимуть в дистанційному режимі. Що думають про це вчителі, дізнавалась Вінниця.info.

З сьогоднішнього дня школярі Вінниці відновлюють навчання. Через різкий стрибок захворюваності на коронавірус (за сьогодні 924 нових випадки), довелося на два тижні раніше перенести весняні канікули. Але сісти за парти учні поки не зможуть. Їх замінять домашні столи. А слухати викладачів знову будуть через гаджети. Сьогодні вранці ми потрапили на один з таких онлайн уроків. Розпитали у педагога Тетяни Демець про плюси та мінуси «дистанційки».

Вінницький вчитель про плюси та мінуси дистанційного навчання. Фото

«Про дистанційне навчання можна сказати те, що це вимоги сучасності. І звичайно, воно має і певні переваги, і певні недоліки. До переваг можна віднести те, що дитина, як і вчитель, може виходити на урок з будь-якого місця, де б не знаходились. Наступна перевага – це мобільність. Можна зв’язатися з учнем, вчителем, набагато швидше, аніж ми це робили раніше. Коли ми їздили у наші навчальні заклади. До мінусів - для дітей має бути дуже високий рівень свідомості і мотивації. А також відсутність потрібної техніки та мережі Інтернет. Вона буває доволі слабка. Присутня проблема ідентифікації учня. Коли ми проводимо контрольні роботи, є проблема списування. Ті діти, які вмотивовані на навчання, вони, звісно, такого не допустять. Але, найголовніше, відсутня магія навчання, коли «очі в очі». Є цей зв'язок, є цей контакт, атмосфера, яке ніяке дистанційне навчання не замінить. Ми чекаємо, коли завершиться пандемія, ми зможемо побачити наших дітей у наших класних кімнатах. Але, перевагою для нас є життя та здоров’я наших дітей, колег та їх близьких», - зауважує Тетяна Демець.

Вінницький вчитель про плюси та мінуси дистанційного навчання. Фото  - фото 2

Вінницький вчитель про плюси та мінуси дистанційного навчання. Фото  - фото 3

Зауважимо, під час брифінгу 16 березня Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що Вінницька область і місто Київ наблизились до «червоного» рівня небезпеки поширення коронавірусу. Він звернувся до представників органів місцевого самоврядування з пропозицією розглянути можливість введення додаткових карантинних обмежень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info