26 берез. 2022 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

214

0

Вінницею почав курсувати «трамвай дружби» зі Швейцарією

Вінницею почав курсувати «трамвай дружби» зі Швейцарією

Це зроблено на знак подяки Швейцарії, яка підтримує український народ у цей надскладний час для нашої держави


Вінницею почав курсувати «трамвай дружби» зі Швейцарією

26 березня у Вінниці вийшов на лінію трамвай, на салоні якого містяться зображення прапора Швейцарії і герба Вінниці та напис «Вінниця дякує Швейцарії за підтримку України!» двома мовами: українською та німецькою.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Такий жест зроблено на знак подяки Швейцарії, яка підтримує український народ у цей надскладний час для нашої держави. Зокрема, вже майже два тижні Цюрихом їздить трамвай у синьо-жовтих кольорах з QR-кодами і адресою сайту, де міститься інформація, як можна допомогти Україні та українським біженцям.

Вінницький «трамвай дружби» курсуватиме містом за маршрутом №1 «Електромережа - Муніципальний ринок».

Це один з трамваїв серії «Mirage», які Вінниця отримала упродовж 2007-2012 років в рамках проєкту «Цюрихські трамваї для Вінниці». Тоді загалом наша громада одержала 116 трамвайних вагонів серій «Mirage» та «Karpfen». Швейцарська Конфедерація профінансувала транспортування вагонів з Цюриха, поставку запчастин, придбання додаткового обладнання в Україні та навчання персоналу. Саме з цього проєкту і розпочалась багаторічна співпраця Вінниці зі Швейцарією.

«Трамвай дружби» між Вінницею та Цюрихом. Відсьогодні він курсує містом. Символічний жест на знак подяки Швейцарії від вінничан за підтримку у важкі для нашої країни часи. Наша співпраця починалася з проекту «Цюрихські трамваї». І було надзвичайно приємно дізнатися, що наші швейцарські колеги випустили на лінію «трамваї солідарності» з Україною. Відчуваємо, що далекий Цюрих сьогодні нам близький. Два міста, дві країни, але у нас єдині цінності - свобода, справедливість, взаємодопомога. Ми цінуємо допомогу наших швейцарських друзів», - написав міський голова Сергій Моргунов.

Вінницею почав курсувати «трамвай дружби» зі Швейцарією

Вінницею почав курсувати «трамвай дружби» зі Швейцарією - фото 2

Довідка:

В грудні 2020 року у Посольстві Швейцарії в Україні за участі Посла Швейцарії в Україні Клода Вільда та Вінницького міського голови Сергія Моргунова відбулось підписання нової Угоди між Урядом Швейцарської Конфедерації, Вінницькою міською радою та КП «ВТК» щодо старту 2-ї фази реалізації проєкту «Цюрихські трамваї для Вінниці».

В рамках продовження співпраці у 2022 році Вінниця має отримати першу партію трамваїв серії Tram 2000. На офіційному сайті транспортної компанії VBZ міста Цюрих вказано, що восени вони мають відправитись до України. І що компанія VBZ щиро бажає, щоб це стало можливим.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info