29 трав. 2020 14:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

75

0

Вінниця готується до другої хвилі захворювань на коронавірус

Вінниця готується до другої хвилі захворювань на коронавірус

На ранок 29 травня у Вінниці з початку епідемії зареєстровано 551 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом.


Вінниця готується до другої хвилі захворювань на коронавірус

На ранок 29 травня у Вінниці з початку епідемії зареєстровано 551 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом. 304 людини одужали, з яких 28 дітей, 90 медичних працівників.У місті зареєстровано вісім летальних випадків. У місті вже розпочали готуватися до другої хвилі захворювання, яку очікують восени.

Про це 29 травня під час онлайн-брифінгу повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Станом на сьогодні хворіє 239 вінничан, з яких 22 дитини. На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 67 вінничан.В реанімаційному відділенні міської клінічної лікарні №1 - наразі 4 пацієнти, з яких двоє – у стабільно важкому стані на кисневій підтримці. У двох – підозра на хворобу.

Ще двоє хворих перебувають в реанімаційному відділенні Вінницької районної лікарні. Їх стан важкий, одинперебуває на апараті штучної вентиляції легень. Амбулаторно лікуються вдома – 188 пацієнтів.

«На сьогодні 21% захворілих лікуються стаціонарно, а 79% мають легкий або безсимптомний перебіг. Разом з тим, перебіг хвороби у пацієнтів, які зараз лікуються стаціонарно,значно важчий, ніж у попередні періоди. Ситуація на сьогодні потребує прискіпливої уваги», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Міський голова заначив, що наразі у місті готуються до другої хвилі захворювання. За прогнозами її очікують восени.Водночас зауважив, що не завершилася ще перша хвиля захворюваності на COVID-19.

«Я точно знаю, що нас не мине друга хвиля захворювання, її очікують в усьому світі.Я розумію, що люди втомилися від карантину, вони хочуть вийти на вулицю і поспілкуватися, особливо люди похилого віку. Я наголошую на тому, щоперша хвиля коронавірусу ще не закінчилася і ми сьогодні фактично знаходимося в період адаптивного карантину. Але пам’ятаймо про те, що сім областей по Україні не мають навіть такого режиму виходу із карантину», - наголосив міський голова Сергій Моргунов.

Він зазначив, що послабленнякарантину залежить від трьох критеріїв: кількість нових випадків, зайнятість «ковідних» ліжок та кількість ПЛР-досліджень. Вінниця на другому місці після Києва за проведенням ПЛР-тестувань.

Нагадаємо, що за добу кількість хворих на коронавірус зросла у Вінниці та в Могилів-Подільському районі.

28 травня у Вінницькій області зафіксували 16-ту смерть пацієнта з коронавірусом.

Вінниця.info