28 січ. 2022 11:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

102

0

Вінниця купить 10 електробусів, беруть кредит для співфінансування

Вінниця купить 10 електробусів, беруть кредит для співфінансування

Вінниця бере кредит на 10 електроавтобусів


Вінниця купить 10 електробусів, беруть кредит для співфінансування

На сесії Вінницької міської ради 28 січня депутати прийняли рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству «Вінницька транспортна компанія» на отримання кредиту в АБ «УКРГАЗБАНК» та погодження передачі АБ «УКРГАЗБАНК» в заставу майна». Кредитні кошти планують направити на закупівлю 10 електроавтобусів.

«Минулого року ми купили 10 автобусів на газу. А ця програма стосується нашої участі у програмі по Кіотському протоколу - придбання 10 електроавтобусів, відповідно трьох пантографів і 6 станцій зарядки. Там вимога, що 30% цих ресурсів повинна забезпечити транспортна компанія або муніципалітет. Загальна вартість проекту 212 млн грн. На сьогодні ми вже пройшли всі процедури, розпочався тендер. В середині року у восьмому, дев’ятому місяці, Вінниця матиме 10 електроавтобусів», - прокоментував міський голова Сергій Моргунов.

Відомо, що проект «Міський громадський транспорт України» реалізовується спільно з Європейським інвестиційним банком.

Комітет Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС на засіданні 26 січня ухвалив рішення рекомендувати внести на розгляд Верховної Ради України для ухвалення за основу та в цілому законопроект №0135 про ратифікацію Фінансової угоди «Міський громадський транспорт України ІІ» між Україною та Європейським інвестиційним банком. Ця Угода передбачає отримання Україною 200 млн євро позики від ЄІБ на модернізацію міського комунального транспорту.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото архівна