11 берез. 2021 09:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

117

0

Вінниця очолила Рейтинг прозорості українських міст за 2020 рік

Вінниця очолила Рейтинг прозорості українських міст за 2020 рік

Міжнародний центр перспективних досліджень представив результати Рейтингу прозорості українських міст та регіонів за підсумками 2020 року


Вінниця очолила Рейтинг прозорості українських міст за 2020 рік

10 березня Міжнародний центр перспективних досліджень представив результати Рейтингу прозорості українських міст та регіонів за підсумками 2020 року. Вінниця стала лідером серед міст, а Вінницька область – другою серед регіонів.

Про це у Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов.

«Фахівці проаналізували 77 різних параметрів прозорості роботи по кожній з міських рад 50 міст – складання бюджету, державні закупівлі, соціальні та адміністративні послуги, кадрова й інформаційна політика, участь громадян та інші. Ці щорічні дослідження проводяться з 2017 року. Відтоді Вінниця у рейтингу прозорості міст постійно була в трійці лідерів, але очолила його вперше з показником 99 балів зі 100 можливих. Гарний стимул для всієї міської команди спільно з громадою далі розвивати рідне місто!», – йдеться в дописі.

Для визначення рівня прозорості були використані відповіді на опитувальник МЦПД, відповіді на запити на інформацію, направлені через третю особу («запит таємного клієнта»), проаналізована інформація у відкритому доступі на офіційних сайтах і з профілів муніципалітетів у соціальній мережі Facebook.

Загалом для складання рейтингу було враховано 67 показників прозорості, складовими яких є прозорість інформаційної політики, складання бюджету, державних закупівель, розпорядження майном, соціальних послуг, кадрової політики, професійної етики.

Вінниця очолила Рейтинг прозорості українських міст за 2020 рік

Вінниця очолила Рейтинг прозорості українських міст за 2020 рік - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info