9 груд. 2022 17:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

103

0

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж

Вінничани зібрали гуманітарний вантаж для деокупованого міста Балаклія, що на Харківщині. Передали найнеобхідніше: пальне, генератори, системи для лікарні та теплі речі.


Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж

Вінничани зібрали гуманітарний вантаж для деокупованого міста Балаклія, що на Харківщині. Передали найнеобхідніше: пальне, генератори, системи для лікарні та теплі речі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

9 грудня, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

Від Вінниці звільнена Харківщина отримала, зокрема, 12 тонн дизельного палива та 9 тонн бензину. Передавали саме його, адже таким було прохання місцевої влади, пояснює депутат Вінницької міської ради, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Малінін. Пальне активно використовуєть для забезпечення роботи інфраструктурних об’єктів міста.

“Сьогодні ми на власні очі побачили, який “мир” залишили після себе росіяни. Зруйновані житлові будинки, зруйновані об’єкти критичної інфраструктури, розграбовані лікарня, школа… Сподіваємося, що допомога, яку ми передали від Вінниці – допоможе пережити нашим громадянам цю складну зиму і ми всі разом зовсім скоро святкуватимемо перемогу над ворогом”, – додає Володимир Малінін.

Представники Вінницької міської ради провели зустріч зі своїми балаклійськими колегами. Звільнене місто вже отримало 10 млн грн, які Вінниця передала на відновлення об’єктів житлово-комунального господарства, соціальної сфери міста та підготовки територіальної громади до опалювального сезону.

“Сьогодні ми побачили ті об’єкти інфраструктури Балаклії, які плануються до реконструкції – це вражає і жахає одночасно за масштабом руйнувань, яких зазнала Балаклія. В рамках Гуманітарного штабу ми продовжимо консолідувати наші зусилля для надання допомоги тим громадам, які постраждали від повномасштабного вторгнення країни-агресорки”, – розповідає заступник Вінницького міського голови Микола Форманюк.

Секретар Балаклійської міської ради Оксана Бондар подякувала за допомогу вінничанам та керівництву міста і висловила сподівання на подальшу співпрацю.

“Бажаю вам миру та злагоди. Завжди залишайтеся з нами. Схід та Захід – разом”, – зауважила Оксана Бондар.

З початком повномасштабної війни Вінниця стала логістичним хабом для більшості волонтерів. Цього разу з бази Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу до Балаклії відправили, зокрема, теплі ковдри, подушки, засоби особистої гігієни для дітей та дорослих.

“Також ми зібрали різні системи для місцевої лікарні, бо росіяни розікрали звідти фактично все, а лікарі потроху повертаються і їм майже немає на чому працювати”, – розповідає керівниця фонду “Подільська громада” Олена Данілова.

Це вже не перша поїздка вінничан до деокупованої Харківщини. Із жовтня в рамках проєкту “Разом!” Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

Місяць тому, у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада” та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

Слідуюча поїздка запланована наступного тижня. Точної дати волонтери не називають з міркувань безпеки, адже Харківщина є прифронтовим регіоном.

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж - фото 2

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж - фото 3

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж - фото 4

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж - фото 5

Вінниця передала в Балаклію черговий гуманітарний вантаж - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info