17 жовт. 2019 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

83

0

Вінниця перемогла у міжнародному конкурсі від ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді»

Вінниця перемогла у міжнародному конкурсі від ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді»

Вінниця виграла престижну міжнародну премію Child Friendly Cities Inspire Awards серед найбільш дружніх до дітей місті у світі.


Вінниця перемогла у міжнародному конкурсі від ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді»

Вінниця виграла престижну міжнародну премію Child Friendly Cities Inspire Awards серед найбільш дружніх до дітей міст у світі. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ.

Міжнародна премія започаткована ЮНІСЕФ у 2019 році у рамках Всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Цією премією ЮНІСЕФ відзначає найбільш креативні, інноваційні й надихаючі рішення міст, спрямовані на покращення життя дітей і молоді.

Вінниця перемогла у номінації «Участь дітей та молоді у житті міста».

«Перемогу Вінниці приніс проект шкільного бюджету участі, що став найкращим у світі прикладом залучення дітей до міського врядування. Вінниця провела конкурс дитячих ініціатив на впровадження змін у школах, відібрала 11 найцікавіших ідей і профінансувала їх із міського бюджету на загальну суму 1 мільйон гривень», – повідомляє ЮНІСЕФ.

У фіналі конкурсу Вінниця змагалася з містами-суперниками з В’єтнаму, Німеччини, Хорватії й Угорщини. Перемогу в номінації Вінниця розділила з Хошиміном (В’єтнам).

«Ми в захваті від того, що так багато міст прийняли принципи ініціативи «Громади, дружньої до дітей», щоб змінювати життя дітей», – говорить Лотта Сільвандер, голова офісу ЮНІСЕФ в Україні. – Але просто слухати дітей – недостатньо. Діти мають право брати участь у рішеннях, які на них впливатимуть. Діти просять міста вчитися одне в одного, переймати досвід і вдосконалювати ідеї одне одного. Тож, вручаючи ці нагороди, ми пропонуємо працювати в цьому напрямку, йти вперед глобально».

Премія передбачає нагородження міст у шести номінаціях. Повний перелік переможців:

Недискримінація та рівність: Овейдо (Іспанія)

Участь дітей та молоді у житті міста: Вінниця (Україна), Хошимін (В’єтнам)

Дружні до дітей соціальні послуги: Шарджа (Об’єднані Арабські Емірати)

Безпечне та екологічне довкілля: Міслата (Іспанія)

Дозвілля та родинний відпочинок: Крінс (Швейцарія)

Дружнє до дітей врядування: Коупавогюр (Ісландія)


Претендентів оцінювали за чотирма критеріями: продемонстровані результати, креативність та інновації, можливість і доцільність повторення реалізованого проекту, відповідність принципам ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Церемонія нагородження відбулась 17 жовтня у німецькому Кельні під час Першого глобального саміту міст, дружніх до дітей. Саміт об’єднав понад 550 учасників: мерів, місцевих лідерів, технічних експертів, дітей і молоді з понад 60 країн світу, щоб обговорити інноваційні підходи до реалізації й розширення прав дитини на місцевому рівні.

Нагадаємо, що 5 жовтня 2018-го Вінницька міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». У такий спосіб місто задекларувало готовність виконати низку умов, які дозволять отримати офіційний статус «Громада, дружня до дітей та молоді».

Вiнниця.info

title