28 груд. 2022 11:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

119

0

Вінниця у лідерах серед міст по витратах грошей на святкування Нового року

Вінниця у лідерах серед міст по витратах грошей на святкування Нового року

Цього року на новорічно-різдвяні святкування витратили майже 7 мільйонів гривень


Вінниця у лідерах серед міст по витратах грошей на святкування Нового року

У Вінниці цього року на новорічно-різдвяні святкування витратили майже 7 мільйонів гривень. Місто – у трійці лідерів, де витратили найбільше коштів. У порівнянні з минулим роком витрати на новорічні святкування у Вінниці зросли в 14 разів.

Про це пише Рух ЧЕСНО, який проаналізував витрати у бюджетах 17 міськрад і які суми витратили з місцевого бюджету в розрахунку на одного мешканця.

Найдорожчим святкування Нового року буде для мешканців Запоріжжя, Одеси та Вінниці. Тут місцева влада виділила 10,5, 12,7 млн та 7 млн відповідно. У розрахунку на одного жителя міста – це 12-18 гривень. Найдешевшим виявилося святкування у Тернополі, Львові, Полтаві та Івано-Франківську. В розрахунку на одного мешканця – менш як 1,5 грн.

У порівнянні з минулим роком, витрати на новорічні святкування в містах обласних центрах суттєво зросли. До прикладу, у Запоріжжі витрати зросли в 17 разів, у Вінниці – 14 разів, у Херсоні – у понад 30 разів. Менші витрати цьогоріч лише у Полтаві та Луцьку.

У Вінниці на новорічні святкування передбачили майже сім млн грн. Встановлення та демонтаж ялинки – 2,2 млн, організація новорічних свят –2,4 млн грн, подарунки дітям – 2,4 млн, ще 29 тис. – на придбання вітальних листівок міського голови «З Новим роком».

У перерахунку на одного мешканця найнижчі витрати у Львові та Тернополі (менше 1 грн). Найвищі – у Рівному, Вінниці (18 гривень), Одесі та Запоріжжі (понад 11 грн).

Вінниця у лідерах серед міст по витратах грошей на святкування Нового року

Вінниця у лідерах серед міст по витратах грошей на святкування Нового року - фото 2

Нагадаємо, 24 грудня, запустився сайт, на якому можна проголосувати за найкращу ялинку України 2022. Проголосувати можна й за головну ялинку Вінниці. Також є можливість оглянути різдвяні ялинки різних міст України з висоти пташиного польоту.

Як пройшло відкриття «Зимового містечка» та запалення ялинки у Вінниці можна переглянути ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, інфографіка – РУХ ЧЕСНО