7 черв. 2019 13:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

171

0

«Вінниця – Венеція»: в місті будуватимуть гондоли, які сертифікують у Європі

«Вінниця – Венеція»: в місті будуватимуть гондоли, які сертифікують у Європі

В міжнародній базі виробників кораблів зареєстрували вінницький бренд, планують отримати сертифікат ЄС на виробництво гондол


«Вінниця – Венеція»: в місті будуватимуть гондоли, які сертифікують у Європі

Віталій Гуменюк, вінницький підприємець, ресторатор і власник гондоли, яка дісталась йому в спадок від дідуся, готує документи щоб отримати сертифікат ЄС на виробництво гондол. Одним із фінальних кроків для отримання дозвільних документів є реєстрація у міжнародній базі виробників кораблів. Вінницькі гондоли в міжнародній базі зареєстровані під кодом «LAR».

«На шляху до отримання Європейського сертифікату якості на Венеціанські/Вінницькі гондоли, будівництво яких невдовзі розпочнеться у Вінниці, моя сім'я - моя команда, отримали нову маленьку перемогу! Нас уже зареєстрували у міжнародній базі виробників кораблів!!! Тепер нас можна ідентифікувати по короткому кодові «LAR» скорочено від Ларіса - так звати мою маму!», - написав Віталій на своїй сторінці в Facebook.

В коментарі Вiнниця.info підприємець розповів, що в Україні вони вже отримали всі необхідні дозвільні документи на виробництво плавзасобів, але хочуть сертифікувати в ЄС, аби вінницькі гондоли мали визнання і за межами України. Віталій зазначає, що не планує виготовляти гондоли на продаж за кордоном. Їх використовуватимуть у Вінниці для розвитку туризму.

«Хочу щоб у Вінниці було багато туристів. Нам потрібно знайти свою родзинку. Більшість туристичних об’єктів, які зараз «розкручують» у Вінниці є схожими на ті, що є в інших містах України – природа, архітектура... Я вважаю, що потрібно робити акцент на інше і розвивати туризм через підняття мікроідентифікативних речей. Наприклад, Лас-Вегас створений з нуля, і ставку вони зробили на індустрії розваг. Ми теж повинні пропонувати туристам унікальні можливості та розваги. Такою родзинкою у Вінниці будуть гондоли. Вінниці – Венеція, навіть гарна співзвучність», - каже Віталій.

«Вінниця – Венеція»: в місті будуватимуть гондоли, які сертифікують у Європі

Раніше Вiнниця.info писала, що Вінниця може стати єдиним містом в Україні, де робитимуть справжні гондоли. Весною Віталій Гуменюк запросив з Чехії інспектора, щоб отримати сертифікат європейський сертифікат якості на виробництво плавзасобів.

Вiнниця.info