22 жовт. 2020 16:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

55

0

Вінниця «задзеркальна»: як живуть люди за гарним фасадом нашого міста

Вінниця «задзеркальна»: як живуть люди за гарним фасадом нашого міста

Програмні пункти Юлії Борісової


Вінниця «задзеркальна»: як живуть люди за гарним фасадом нашого міста

Вступаючи до виборчих перегонів кожен кандидат формує свої програмні пункти, які він точно має виконати, в яких впевнений та для реалізації котрих має відповідні знання та компетенції. Серед програмних пунктів Юлії Борісової зазначається 4 основні напрямки:

  • Створення інклюзивної секції з фігурного катання та підготовка педагогічного складу тренерів
  • Відбудова дитячої інфраструктури, що включає в себе доступні для різних верств населення центри розвитку та спорудженні дитячих ігрових та спортивних майданчиків
  • Створення єдиної універсальної платформи для розвитку крафтового виробництва у Вінниці та створення нових робочих місць
  • Запровадження навчальних програм для людей похилого віку, де вони зможуть освоїти комп’ютер та онлайн-платежі і звернення.

Усі ці пункти стали результатом багаторічної діяльності та досвіду управління ковзанкою «Льодовий клуб», реалізації безлічі благодійних та соціальних проектів, в тому числі «Відкрий серце для добра», «Сонячні ковзани», ведення власної адвокатської діяльності, та власне з позиції активної вінничанки.

Наше місто хоч і гарнішає та розквітає, але тільки на «обкладинці. І навіть ця обкладинка є в певному сенсі хіба що не «золотою» судячи з того скільки вкладають в неї коштів. В місті є ряд проблем, які люди не можуть вирішити роками. Це створює прірву між владою та мешканцями міста.

Вінниця «задзеркальна»: як живуть люди за гарним фасадом нашого міста

Перше, це аварійність більшості старих будинків, що загрожує безпеці та життю їх мешканців, вимагає термінової невідкладної «реанімації»: капітальних ремонтів, реконструкцій. Але ЖЕКи не працюють на тому рівні, який би мав бути, проте кошти їм постійно надходять: люди тижнями, а інколи і місяцями чекають на спеціалістів після свого звернення. Програми співфінансування можуть вирішити цю проблему? Так. Проте гарно виглядають тільки на папері. Адже вартість проектної документації коштує дуже дорого, чітких термінів виконання робіт немає, а за «дрібні» замовлення, типу облаштування пандуса, підрядники взагалі не беруться. При цьому та частина коштів, що мають закумулювати мешканці будинку (ніби тих 30%) насправді може бути не достатня для виконання усіх робіт, так як вартість робіт вища за середню ринкову. Тому люди продовжують жити в поганих умовах.

Другим важливим питанням є забудова. Нові будівлі зводяться хаотично, без дотримання норм. Складається враження, що одного дня історичний центр міста перетвориться в торговий центр. Люди постійно звертаються з цими проблемами до відповідних органів: роками пишуть листи, звернення, скарги, запити, а натомість отримують лише формальні, ніби по шаблону написані, відписки!

Вінниця «задзеркальна»: як живуть люди за гарним фасадом нашого міста  - фото 2


На завершення поговоримо про місця для дозвілля і розвитку дітей різного віку. Їх просто немає. Нові дитячі ігрові і спортивні майданчики є лише в кварталах із новобудовами, або там, де чийсь особистий інтерес. Як при зустрічі нам показувала і розказувала одна з матусь на Князів Коріатовичів: «Майданчик ніби з зони відчуження. А ми ж ніби то живемо у найкомфортнішому місті?».

Під час виборчої кампанії було зроблено багато кроків:

  • Юлія Борісова провела близько 85 особистих зустрічей із жителями 3 округу;
  • Близько 1000 людей мали змогу поспілкуватись безпосередньо із кандидатом;
  • Охоплено понад 200 будинків, що багатоповерхівок, що приватного сектору, у всіх мікрорайонах округу
  • Складено більш, як 20 звернень, електронних петицій та листів з приводу тих проблемних питань, які люди виносили на обговорення під час зустрічей. Та по деяким з них вже отримуємо перші відповіді.

Наразі робота продовжується, приймальня працює, зустрічі відбуваються...а ми продовжуємо надавати різного роду консультації: юридичного характеру, з приводу ОСББ та по благоустрою території, з приводу подальшої програми дій.

Вінниця «задзеркальна»: як живуть люди за гарним фасадом нашого міста  - фото 3

Юлія Борісова впевнена в своїх силах, своїй команді молодих спеціалістів, а ще в тому, що однодумці серед вінничан її підтримають. Спільно з ініціативними небайдужими громадянами ми зможемо змінити ситуацію в місті на краще!


Прес-служба кандидата в депутати Юлії Борісової

title