3 квіт. 2020 17:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

58

0

«Вінницягаз» направив 1 млн гривень на підтримку медичних закладів

«Вінницягаз» направив 1 млн гривень на підтримку медичних закладів

АТ «Вінницягаз» підтримує медиків у боротьбі з коронавірусом COVID19


«Вінницягаз» направив 1 млн гривень на підтримку медичних закладів

АТ «Вінницягаз» підтримує медиків у боротьбі з коронавірусом COVID19. Компанія виділила 1 млн грн. для надання благодійної допомоги медичним закладам Вінниччини. Придбані 1350 експрес-тестів для діагностики вірусу та пальне для швидкої допомоги. На черзі придбання медичних препаратів та засобів індивідуального захисту, які невідкладно потребують лікарні Вінниччини.

На першому етапі «Вінницягаз» закупив пальне для медичних закладів області на суму 100 тис. грн. Талони на пальне частково передані в лікарні Вінниці, Жмеринки, Шаргорода, Томашполя та Козятина. Найближчим часом його отримають і інші лікарні регіону. Пальне вкрай потрібне для підвезення медичного персоналу та карет швидкої допомоги.

Також придбані 1350 експрес-тестів на суму 430 тис. грн. для діагностики COVID19. Перша партія у 500 тестів передана 31 березня лікарням міста Вінниця через Департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА. Наступну партію у 850 експрес-тестів очікуємо отримати на наступному тижні. Вони будуть передані у районні лікарні області.

«Сьогодні медики потребують найнеобхіднішого. Експрес-тестивкрай потрібні нашим лікарням для швидкого виявлення хворих, інфікованих COVID19. Так само щоденно необхідне пальне для карет швидкої допомоги, лабораторій та довезення медиків до роботи. В умовах надзвичайної ситуації боротьби з COVID19 лікарням потрібна допомога не лише з боку держави, а й з боку бізнесу.»говорить заступник директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Олена Житанська.

«Вінницягаз» – соціально відповідальна компанія. Підприємство дбає про безпеку жителів області та готове підкласти плече медикам. На черзі — формування нового траншу допомоги ще на 500 тис. грн. Кошти виділені для придбання медичних препаратів та засобів індивідуального захисту для медичного персоналу на 400 тис. грн. та чергової партії пального закладам охорони здоров’я на суму 100 тис. грн.

Довідка. Основною сферою діяльності АТ «Вінницягаз» є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінниччини становить 54 %. Природний газ отримують майже 453 тис. сімей і 4,3 тис. підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять 637 088,93 тис. кубометрів природного газу на рік. АТ «Вінницягаз» входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2019 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 92 мільйони гривень.