15 квіт. 2020 16:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

58

0

«Вінницягаз» передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне

«Вінницягаз» передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне

АТ «Вінницягаз» 14 квітня компанія передала лікарням Вінниччини засоби індивідуального захисту та пальне на суму понад 500 тис. грн

«Вінницягаз»  передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне

АТ «Вінницягаз» вкотре надав благодійну допомогу медикам у боротьбі з коронавірусом COVID19. 14 квітня компанія передала лікарням Вінниччини засоби індивідуального захисту та пальне на суму понад 500 тис. грн.

Зокрема – 1000 захисних костюмів, 10 тис. рукавичок, 2 тис. масок, окуляри та медичні щитки. А ще – пальне для підвезення медиків до роботи та потреб швидкої допомоги. Усе – на загальну суму понад 500 тис. грн.

Благодійну допомогу від газовиків цього разу отримали Вінницька обласна лікарня ім. М.І. Пирогова та Дитяча обласна лікарня, а також медичні заклади 24-х районних центрів та міст області. Це вже третя партія благодійної допомоги медикам Вінниччини від АТ «Вінницягаз».

На першому етапі «Вінницягаз» закупив пальне для карет швидкої допомоги й підвезення медичного персоналу, а також експрес-тести для діагностики COVID19. Їх з початку карантину отримали лікарні Вінниці та районні лікарні у 24 районних центрах регіону.

14 квітня «Вінницягаз» втретє передав партію благодійної допомоги – засоби індивідуального захисту, які зараз вкрай необхідні.

«Ми на сьогоднішній день приймаємо і надаємо допомогу хворим, не знаючи при цьому, хворі вони на коронавірус, чи ні. Тому щоб захистити лікарів, співробітників, вони приймають хворих в захисному одязі», - пояснює головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова Олександр Жупанов.

Подібна ситуація і в інших медичних закладах. Лікарі щодня наражаються на небезпеку підхопити вірус, адже знаходяться на «передовій» у безпосередньому контакті з хворими.

«В нас є відділення екстреної меддопомоги, куди звертаються всі хворі дітки, які мають ознаки вірусної інфекції, що не виключає що це може бути короновірусна інфекція. Тому засоби захисту для медперсоналу нам надзвичайно потрібні», - говорить старша медсестра Вінницької дитячої обласної клінічної лікарні Валентина Карпюк.

«Вінницягаз» – соціально відповідальна компанія. Підприємство дбає про безпеку жителів області та готове підкласти плече медикам. Загалом компанія виділила 1 млн. грн. на допомогу медикам області у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

«Вінницягаз»  передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне

«Вінницягаз»  передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне - фото 2

«Вінницягаз»  передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне - фото 3

«Вінницягаз»  передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне - фото 4

«Вінницягаз»  передав медикам області засоби індивідуального захисту та пальне - фото 5