14 груд. 2020 16:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

115

0

«Вінницяоблводоканал» зобов’язали відшкодувати збитки за забруднення Південного Бугу

«Вінницяоблводоканал» зобов’язали відшкодувати збитки за забруднення Південного Бугу

За рішенням суду, комунальне підприємство мусить сплатити 34 643 гривні завданих своїми діями збитків.


«Вінницяоблводоканал» зобов’язали відшкодувати збитки за забруднення Південного Бугу

В Господарському суді Вінницької області в повному обсязі задовольнили позов Державної екологічної інспекції регіону до КП «Вінницяоблводоканал» за забруднення поверхневих вод. За рішенням суду, комунальне підприємство мусить відшкодувати 34 643 гривні завданих своїми діями збитків.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції Вінницької області.

Як повідомляють екологи, спеціалісти Інспекції в грудні минулого року провели планову перевірку КП «Вінницяоблводоканал», в результаті якої виявили серію порушень вимог природоохоронного законодавства.

Серед порушень: підприємство здійснювало скид зворотних вод у річку Південний Буг із перевищенням нормативів гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, вказаних у дозволі на спеціальне водокористування.

В березні 2020 року підприємству пред’явили претензію на суму 34 643 грн. 97 коп. для добровільного відшкодування шкоди. Оскільки завдані збитки у визначені строки і в добровільному порядку відшкодовані не були, це стало підставою для звернення до суду.

Нагадаємо, в минулому році інспектори Муніципальної варти оштрафували директора «Водоканалу» через пошкоджені люки. Згодом в міській раді вирішили не штрафувати очільника підприємства, оскільки співробітники «Водоканалу» оперативно порушення виправили.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне