7 жовт. 2021 14:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

333

0

Вінницю на шоу «Україна має талант» представив сонячний дует юних танцюристів. Фото і відео

Вінницю на шоу «Україна має талант» представив сонячний дует юних танцюристів. Фото і відео

Це єдина в Україні танцювальна пара підлітків із синдромом Дауна, які професійно займаються бально-спортивною хореографією


Вінницю на шоу «Україна має талант» представив сонячний дует юних танцюристів. Фото і відео

З 23 жовтня на українському телеканалі «СТБ» стартує новий сезон шоу «Україна має талант». Участь у кастингу на проєкті взяв відомий місцевий дует Марії та Івана. Це єдина в Україні танцювальна пара підлітків із синдромом Дауна, які професійно займаються бально-спортивною хореографією. Наприкінці літа вони вдало представили Україну на міжнародних Special Olimpics World Championship 2021 в Австрії. А 15-річна Марія виборола для України бронзу, виступивши з сольним номером в номінації «Вуличні танці».

«Коли ми готувалися до виступу на чемпіонаті, нам також запропонували спробувати свої сили на кастингу «Україна має талант». А чому б ні? Маша дуже зраділа, Іван також не був проти. Тож, у назначений час ми поїхали до Києва. З нашим повсякчасним гаслом: «Ламаємо стереотипи разом!». Як виявилося, у подібних проєктах, сонячні діти також взяли участь вперше», - розповіла Вінниця.info Тетяна Гнати, мати Марії.

На кастингу телепроєкту дует представив самбу - танцювальну композицію з латиноамериканської програми. «Коли кастинг ще не почався, нам показували сцену, де це має відбуватися. Маша зазирнула туди, й здивовано питає: «А де Притула!?». Аж він тут відгукнувся, бо був поруч. Посміхнувся нам та помахав рукою. А ось під час самого виступу, ще один з членів журі Євген Кот, він також танцюрист та хореограф, вийшов на сцену до дітей. Висловив своє захоплення, разом з дітьми виконав деякі танцювальні рухи», - продовжує Тетяна.

Вінницю на шоу «Україна має талант» представив сонячний дует юних танцюристів. Фото і відео

«Як багато талановитих дітей виходило до нас на сцену! На фото ― Маша і Ваня, юні танцюристи-бальники, особливі діти. І в суспільстві все ще існує купа міфів щодо таких дітей. Але можу з упевненістю сказати, бачивши вже їхній виступ ― вони дуже здібні діти з великим потенціалом і діагнози тут ні до чого. Їхні очі горіли на сцені. У той момент у мене з'явилося величезне бажання познайомитися з ними ближче. Тому разом ми станцювали з ними один базовий танцювальний рух. Уявляю, яка величезна робота була зроблена батьками й тренерами цих дітей, щоб прийти до такого результату. Щоб вони виступили на сцені масштабного талант-шоу. Маша і Ваня однозначно кайфували від свого танцю та виступу. Я був радий познайомитися з такими чудовими танцівниками!», - прокоментував Євген Кот на сторінці «Україна має талант» у соціальних мережах.


Тетяна Гнатик також зауважила, у цьогорічному шоу «Україна має талант» серед зіркового журі, окрім Притули та Кота, участь бере Ксенія Мішина. А також загадковий «Джокер». Хто ним став, Тетяна тримає у таємниці. Так само і як проголосувало зіркове журі за вінницький дует Марії та Івана. Хто має бажання про все дізнатися, може спостерігати за ефірами талант-шоу.

Вінницю на шоу «Україна має талант» представив сонячний дует юних танцюристів. Фото і відео - фото 2

Вінницю на шоу «Україна має талант» представив сонячний дует юних танцюристів. Фото і відео - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото і відео із сторінки «Україна має талант» та Марії Гнатик.