30 листоп. 2019 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

138

0

Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні

Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні

Вінниця отримала звання найдоступнішого міста Україні. У Києві презентували рейтинг «Тостер» від ініціативи Доступно.UA.


Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні

Вінниця отримала звання найдоступнішого міста в Україні. У Києві презентували рейтинг «Тостер» від ініціативи Доступно.UA.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«До ідеалу ще далеко, але ми рухаємось у правильному напрямку. Дуже важливо, коли люди з інвалідністю можуть гуляти містом, відвідувати різні заходи і заклади, жити на повну. Доступний простір потрібен не тільки людям на візках. Ми почали робити місто комфортним для всіх, дякуючи Раєчці Панасюк та ГО "Гармонія". І це завдання не тільки влади, а і бізнесу, всієї громади», - зазначив мер.

Перевірку на безбар’єрність у рамках рейтингу разом з Вінницею проходили ще п’ять міст. Команда Доступно.UA. на чолі з Дмитро Щебетюк (Dmytro Schebetyuk) тестувала муніципальні установи, громадський транспорт, аптеки, торговельні центри, банки, кав’ярні тощо. Також звертали увагу на тротуари, пішохідні переходи, велодоріжки, пандуси та з’їзди у дворах.

«Усі зауваження і рекомендації врахуємо. Та будемо працювати далі, щоб міський простір був ще більш зручним та інклюзивним», - додав міський голова.

Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні

Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні - фото 2


Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні - фото 3

Вінницю визнали найдоступнішим містом в Україні - фото 4

Вiнниця.info, фото - зі сторінки міського голови