2 квіт. 2015 16:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

80

0

Виробникам і торговим мережам Вінниччини «наказали» знизити ціни на продукти

Виробникам і торговим мережам Вінниччини «наказали» знизити ціни на продукти

 У списку, 30 підприємств, яким АМКУ надав рекомендації 


Виробникам і торговим мережам Вінниччини «наказали» знизити ціни на продукти

Територіальним відділенням АМКУ у Вінницькій області складено список із 30 підприємств, яким надано рекомендації переглянути ціни на продукцію. Чи погодяться вони з рекомендаціями антимонопольників, стане відомо через два тижні.

Про це пише «Вінниця РЕАЛ».

Як відомо, АМКУ надав рекомендації виробниками хліба, яєць, цукру, борошна, олії та інших продуктів переглянути ціни. Деякі підприємства відзвітували про зниження цін, але Вінницьких у списку не було.

За словами голови Вінницького обласного територіального відділення АМКУ Миколи Слободянюка, відповідні рекомендації направлені на розгляд, і якщо до середини квітня цінову політику підприємства не переглянуть, то Комітету доведеться проводити розслідування і доводити штучне завищення оптово-роздрібних цін.

«У нашому зверненні ми просимо привести розцінки до економічно обґрунтованих. Відсоток зниження цін вказувати в рекомендаціях не маємо права. Але якщо фактами підтвердити не обгрунтованість цін, то виробникам і торговим мережам доведеться не тільки опускати їх, але й платити штрафні санкції», - повідомив Микола Слободянюк.

Зокрема, про «необхідність» зниження цін на хліб і хлібобулочні вироби тервідділення повідомило таким підприємствам як ПАТ «Концерн« Хлібпром», ПП« Вінницька паляниця», ПрАТ«Вінниця Млин», ФОП Мельник (Клебань Тульчинського району), СПД Моїсеєва (Вінниця) , ФОП Сташко (Хмільник), ПАТ «Могилів-Подільський консервний завод», ТОВ «Бонус-У» (Літин), ПП «Кряж» (Крижопіль), ТОВ «Тростянець-Хліб», «Немирівський комбінат кооперативної промисловості», ПАТ «Козятин-хліб», ПП« Липовецька хлібна база» і «Комбінат кооперативної промисловості Жмеринського райспоживспілки».

До загальнонаціональних торговельних мереж, які формують цінову політику на більшість продуктів харчування, з пропозицією «переглянути» торговельну націнку в бік зменшення звернулися на рівні керівництва АМКУ. У Вінниці аналогічне звернення тервідділення передало восьми місцевим торговельним мережам, типу «Корона-Гріш» і більш дрібним.

«Антимонопольний комітет однозначно вважає, що найбільші роздрібні мережі причетні до підвищення цін. Зараз же ми від усіх вимагаємо більш зваженої цінової політики та забезпечення прилавків безперебійним постачанням товарів», - пояснив М. Слободянюк.

Чотири обласних тервідділення направили рекомендації 28 підприємствам, що працюють на ринку заготівлі молока та його переробки з пропозицією не допустити безпідставного заниження закупівельних цін на молоко від населення. Причому, Вінниччина в цьому питанні знаходиться в «авангарді», оскільки антимонопольники звернулися до 13 місцевих підприємств. Це майже половина всіх заводів, до яких у АМКУ є претензії.

ВИННИЦА.info