17 черв. 2015 11:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

62

0

Вишиту карту України, яку створювали вінничани, планують розмістити у Верховній Раді

Вишиту карту України, яку створювали вінничани, планують розмістити у Верховній Раді

 У Раді планують розмістити вишиту карту України, яку створювали вінничани


Вишиту карту України, яку створювали вінничани, планують розмістити у Верховній Раді

 Народні депутати розглянуть питання про розміщення вишитої карти України у сесійній залі, вишивати яке почали рік тому у Вінниці.

Відповідний проект постанови зареєстрований у Раді 16 червня.

«З самого початку мапу створювали як потужний символ України, в який вкладуть свою працю та молитви тисячі людей у всіх куточках країни. Щоб полотно після акції слугувало Українському народові та захищало його від негараздів, представниками громадськості, які брали участь в акції, було прийнято рішення передати його до сесійної зали Верховної Ради України.

В сесійних залах усіх обласних рад розміщено прапори областей, тож буде цілком правильно, якщо головну сесійну залу країни, де працюють представники з кожного регіону, прикрашатиме мапа, на якій зібрано прапори усіх регіонів України.

Ми переконані, єдине місце для вишитої народом карти – це сесійна зала Верховної Ради України. Адже жодна гіпсова чи паперова копія мапи України не володіє таким потужним народним духом, як карта, яку вишивали тисячі українців», - йдеться у пояснювальній записці документу.

Загалом до вишивання карти України долучилося більше 6 000 людей і було встановлено національний рекорд у номінації «Карта України, вишита найбільшою кількістю людей». Фіксація рекорду та нагородження відбулися під час презентації полотна 22 січня 2015 року в День Соборності України.

ВИННИЦА.info