26 серп. 2015 11:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

37

0

Віце-прем’єр міністр повідомив коли на Вінниччині голову облдержадміністрації замінять перфектом

Віце-прем’єр міністр повідомив коли на Вінниччині голову облдержадміністрації замінять перфектом

 Зміни до Конституції передбачають введення перфектів 


Віце-прем’єр міністр повідомив коли на Вінниччині голову облдержадміністрації замінять перфектом

 Перші призначення префектів, введення яких передбачають зміни до Конституції України щодо децентралізації влади, і створення їх кадрового резерву відбудеться до 1 квітня 2016 року.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Згідно з проектом (закону «Про префекта») перше призначення на посади префектів областей у всіх областях буде здійснюватися з відбором кандидатур на конкурсній основі до 1 квітня 2016 року», - сказав Г.Зубко в ході засідання цільової команди реформ з децентралізації, місцевого самоврядування та регіональної політики в середу в Києві.

За його словами, до 1 квітня 2016 також планується сформувати кадровий резерв префектів в кількості 100 осіб.

«Ми закладаємо нові принципи кадрової політики в державі. Формування кадрового резерву забезпечить відбір і підготовку професійних, відповідальних людей, які потім будуть призначені префектами на місця», - зазначив Г. Зубко.

Віце-прем'єр вважає, що з введенням системи префектів в державі оновиться форма управління на місцях.

«Обласні державні адміністрації, які в останні роки викликають роздратування місцевих громад і, чесно кажучи, не можуть вже швидко і ефективно реагувати на сучасні виклики, повинні бути замінені сучасними структурами управління», - додав він.

Г. Зубко вважає, що з прийняттям законів «Про державну службу України» та «Про службу в органах місцевого самоврядування» наявність кадрового резерву дозволить наповнювати префектури, а також нові органи місцевої влади - виконавчі комітети рад.

«Децентралізація - це передача повноважень з центру на місця. Однак ці повноваження повинні отримати професійні, підготовлені управлінці з сучасним мисленням і баченням розвитку свого регіону. Запровадивши нову систему префектів, ми робимо наступний крок у реформі місцевого самоврядування і відкриваємо шлях для приходу до влади таких менеджерів, управлінців», - сказав Г.Зубко.

Проект закону «Про префекта» передбачає зокрема, що основними функціями префектів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці є здійснення нагляду за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування та посадовими особами місцевого самоврядування; координація діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, здійснення нагляду за дотриманням ними Конституції та законів України.

Інтерфакс-Україна