18 груд. 2020 11:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

113

0

Військову медсестру з Вінниці визнали найкращою сестрою милосердя України

Військову медсестру з Вінниці визнали найкращою сестрою милосердя України

Вітчизняна премія професійної майстерності медичних сестер України започаткована у 2019 році


Військову медсестру з Вінниці визнали найкращою сестрою милосердя України

17 грудня у Києві відбулась церемонія нагородження премією «Найкраща медсестра України». В одній із номінацій – «Сестра милосердя» перемогла головна медична сестра Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Ольга Бабкіна.

Про це пише АрміяInform.

Вітчизняна премія професійної майстерності медичних сестер України започаткована у 2019 році на ювілейному Х Міжнародному конгресі медсестринства «Медсестринство – крок у майбутнє: безпечне лікарняне середовище».

Українське військо в фіналі представляли три досвідчені медичні сестри. Перемогу здобула головна медична сестра Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону з Вінниці старшина Ольга Бабкіна.

Ольга Бабкіна – досвідчений військовий медик, учасниця бойових дій. Вона асистувала під час першої в історії української військово-польової хірургії операції в польових умовах у районі проведення АТО вітчизняному військовому хірургу генерал-майору Андрію Вербі. Закінчилась вона успішно: бійцю, якого поранило в живіт, медики тоді врятували життя.

«Було страшно. Весь час боялися обстрілів, адже ми були дуже близько до передової. Найгарячіша пора була у серпні-вересні 2014 року, коли стався Іловайський котел, тоді було найбільше поранених. Бійця, якому робили першу операцію, пам’ятаю. Йому осколки потрапили в печінку, і діяти треба було швидко, оскільки була сильна кровотеча»,– каже Ольга.

За словами Ольги, найбільше в той період у бійців було мінно-вибухових травм та кровотеч. Найчастіше страждали кінцівки, які часто доводилось ампутувати.

За зразкове виконання службового обов’язку та мужність Ольгу Бабкіну нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Ольга Бабкіна 15 разів їздила у відрядження до району бойових дій на Сході України. Рятувала українських захисників.

Військову медсестру з Вінниці визнали найкращою сестрою милосердя України

Військову медсестру з Вінниці визнали найкращою сестрою милосердя України - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото АрміяInform