20 січ. 2011 15:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

33

0

Військові відмовлятимуться від комерційного харчування

Військові відмовлятимуться від комерційного харчування

"Не може бути армія прив’язана до котла, навпаки котел повинен йти за армією в поле, на полігон, на аеродром, і так далі"


Військові відмовлятимуться від комерційного харчування

Міністр оборони України Михайло Єжель переконаний, що не може бути армія прив’язана до котла, навпаки котел повинен йти за армією в поле, на полігон, на аеродром, і так далі.

Про це міністр оборони Михайло Єжель повідомив на брифінгу у Вінниці.

«Не потрібно притягувати сорочку до ґудзика" – не може бути армія прив’язана до котла, навпаки котел повинен йти за армією в поле, на полігон, на аеродром, і так далі. Я думаю, що найближчим часом, на протязі цього року ми повернемося до тієї системи, яка була раніше та завжди себе виправдовувала», - повідомив Міністр оборони України.

За його словами, досвід показав, що Збройні сили не можуть бути залежними від комерційних структур. «Є структура, яка годує наших солдат й матросів, і все гарно. Але не треба забувати, і досвід це показав, що Збройні сили не можуть бути залежними від комерційних структур», - сказав М.Єжель.

Він переконаний, що Збройні сили повинні бути самодостатнім військовим організмом, який здатен забезпечити себе всім необхідним. «І коли мені говорять, що (харчування військовослужбовців) це не властива задача для Збройних сил, я вважаю, що це хибна думка», - сказав він.

М.Єжель назвав головним завданням Збройних сил - забезпечити якісне харчування адже армія повинна бути сита і здорова. «Якісне харчування, яке повинно проводитися відповідно всіх нормативів та норм – це одне з головних завдань Збройних сил. Я думаю, що після бою дати солдатові котелок каші, або борщу – це одне з найважливіших завдань. Можна робити що завгодно, але армія повинна бути сита і здорова», - підкреслив Міністр оборони України.

ВИННИЦА.info


0
0