1 лип. 2015 14:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

73

0

Військовим в зоні АТО заборонили користуватися телефонами без дозволу командира

Військовим в зоні АТО заборонили користуватися телефонами без дозволу командира

 Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 143 Закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України"


Військовим в зоні АТО заборонили користуватися телефонами без дозволу командира

 Верховна Рада ухвалила закон, що забороняє військовим користуватися мобільними телефонами та іншими засобами передачі інформації без дозволу командира.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 143 Закону України "Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України". За відповідний закон проголосували 244 народні обранці.

Даним законом встановлено, що порядок зберігання і користування особистими фотоапаратами, магнітофонами, радіоприймачами, мобільними телефонами, іншими засобами мобільного зв'язку та передачі інформації, комп'ютерною та іншою побутовою радіоелектронною технікою для військовослужбовців, які виконують обов'язки військової служби, встановлюється командиром військової частини.

Законодавчий акт спрямовано на посилення контролю за витоком інформації, зокрема з районів проведення антитерористичної операції, протидію технічній розвідці, забезпечення належного рівня захищеності інформації, що циркулює в мережах систем зв'язку силових структур та правоохоронних органів держави, шляхом впорядкування використання мобільних телефонів та інших засобів мобільного зв'язку і передачі інформації військовослужбовців у мирний час, у районах проведення антитерористичної операції, а також в умовах надзвичайного стану чи під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії.

ВИННИЦА.info