22 жовт. 2010 19:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

20

0

Влада зацікавлена в проведенні прозорих і демократичних виборів – губернатор Вінниччини Джига

Влада зацікавлена в проведенні прозорих і демократичних виборів – губернатор Вінниччини Джига

Переваг жодній політичній силі влада не надаватиме, а використання адмінресурсу - каратиметься відповідно до закону


Влада зацікавлена в проведенні прозорих і демократичних виборів – губернатор Вінниччини Джига

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига підкреслив, що влада зацікавлена в проведенні прозорих і демократичних виборів 31 жовтня.

Про це повідомила помічник голови Вінницької облдержадміністрації Ірина Кравченко за результатами зустрічі губернатора Вінниччини із представниками політичних партій.

«Я особисто зроблю усе залежне, щоб забезпечити хід виборів усім необхідним організаційно, технічно і в правовому плані», - заявив М.Джига.

Він підкреслив, що переваг жодній політичній силі влада не надаватиме, а використання адмінресурсу каратиметься відповідно до закону. «Всі, хто представляє владу на обласному, районному рівні, а також правоохоронні та судові органи повинні чітко запам’ятати: ми не допустимо ніяких втручань у виборчий процес – громадяни повинні отримати рівні права на волевиявлення, а партії – на свою участь», - заявив голова облдержадміністрації.

Очільник області зазначив, що до обласної адміністрації скарг щодо порушення виборчого законодавства не надходило та запропонував присутнім висловити свої скарги.

У цей час представник Народного трудового союзу Віктор Маліновський висловив свої нарікання на нерівний доступ політичних сил до теле- та радіоефіру.

Кандидати скаржаться і на роботу виборчих комісій, які за їх словами не надають інформації про «конкурентів» на одномандатних виборчих округах.

Заступник голови обласної партійної організації Партії Регіонів Олексій Гаврилов повідомив про факти використання брудних політтехнологій, а саме поширення антипрезидентської агітпродукції і з цього приводу готується звернення до прокуратури.

Губернатор наголосив на важливості чесної конкуренції та неприпустимості «чорного» PR-у у виборчих перегонах. Він доручив відповідним службам перевірити інформацію, озвучену учасниками зустрічі.

У прокуратурі повідомили про надходження 12 звернень про порушення виборчого законодавства. В Окружному адміністративному суді у провадженні перебувають 22 адміністративні справи, відповідачами по яких є міські і районні виборчі комісії.

На останок зустрічі губернатор звернув особливу увагу правоохоронних органів та пожежної служби на дотримання правопорядку та безпеки у день голосування.

Нагадаємо, у виборах до Вінницької обласної ради бере участь 38 партій. Вінницьку область поділено на 66 одномандатних мажоритарних округів та один багатомандатний, де проводитиметься голосування за партійними списками. У цій каденції у Вінницькій обласній раді буде 132 депутати.

По місту Вінниця у виборчому процесі беруть участь 35 партій, кандидати від яких претендують на місця депутатів Вінницької міської ради за партійними списками чи мажоритарними округами.

Також партії висунули 5 кандидатів на посаду Вінницького міського голови.

Місто Вінниця поділено на 25 одномандатних мажоритарних округів та один багатомандатний. У Вінницькій міській раді 6-го скликання буде 50 депутатів.

 

ВИННИЦА.info


0
0