18 січ. 2017 13:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

103

0

Водія «Мерседеса», який роз’їжджав пішохідною зоною в центрі Вінниці, не покарано

Водія «Мерседеса», який роз’їжджав пішохідною зоною в центрі Вінниці, не покарано

Вінничани просять встановити для водіїв обмежувальний знак


Водія «Мерседеса», який роз’їжджав пішохідною зоною в центрі Вінниці, не покарано

 Історія з позашляховиком, який 12 січня зневажаючи пішохідною зоною, заїхав на територію Європейської у Вінниці та їхав поміж натовп людей, набула нових обертів. Журналісти Вінниця.info звернулись до поліції, а потім і до мерії з проханням встановити на цій ділянці знаки «Пішохідна зона».

Нагадаємо, «Мерседес» заїхав з боку вул. Архітектора Артинова на перехресті з вул. Грушевського. Рушив попід приміщення Вінницького міського суду. Далі звернув у бік дитячого майданчика «Європейський сад». Припаркувався напроти громадської вбиральні. З машини вийшов молодий чоловік, який ніс у руках кілька пляшок з водою та одноразовий посуд. Із своїм невеличким вантажем чоловік зайшов у торговельний будиночок №9 «Різдвяного ярмарку», який працював на той момент у сквері.

Маючи на руках відео-доказ, як чорний «Мерседес» їде по пішохідній зоні, перш за все звернулися до патрульної поліції, аби зафіксувати порушення. Нажаль відео на якому видно маневри автомобіля не стали підставою для складання акту, бо протокол складають на особу. Проте вінницькі копи зробили правильні зауваження.

«Зрозумійте, за кермом у той момент, теоретично міг знаходитися водій, який, до прикладу, не місцевий. У цій зоні немає видимого знаку, що вона є саме пішохідною. Можливо, на асфальті і є, але через те, що випав сніг, його й не видно. Ми звісно розшукаємо власника транспортного засобу, щоб поговорити з ним та зробити зауваження. Пропонуємо активістам написати прохання до нас про встановлення на цій території знаку «Пішохідна зона». Звернення відправимо до Вінницької міської ради. Звідти лист піде до Вуличних Шляхових Мереж. Там висунете зауваження розгляне координаційна рада. І вже колективно вирішиться, чи доцільне там встановлення дорожнього знаку», - пояснив Вінниця.info Богдан Цимбалюк з сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Вінниці.

Журналісти Вінниця.info спробували самостійно розшукати водія джипу, який своєю поведінкою викликав неабиякий резонанс серед вінничан. 15 січня він власноруч смажив шашлики біля будиночку №9 «Різдвяного ярмарку». Нажаль, у нього не вистачило часу для спілкування.

«Заїжджати на територію «Різдвяного ярмарку» нам тимчасово дозволили. Інакше, як ми б доправляли туди продукти та обладнання? Правда, дозвіл розповсюджувався з 23 вечора до 7 ранку. Коли на місці немає людей», - зауважила одна з приватних підприємців, яка також торгувала на ярмарку у ці дні, жінка попросила не називати її.

З питанням, чи взагалі передбачені подібні знаки, і де вони знаходяться у Вінниці, Вінниця.info звернулася до комунального підприємства «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху».

«Знаки ставляться на проїзних частинах. Площа Європейська загороджена з усіх боків. Там взагалі цивільний транспорт, окрім спецтехніки та машин, які обслуговують дану територію, не має права заїжджати. У нас на площі Стуса також знаків немає. І на Майдані незалежності. Це просто не передбачено Національними стандартами. Це не є проїзною частиною. Для прикладу, такий знак застосовується по вулиці Кармелюка. Де заїзд на фонтан. Є поряд жвавий рух, який необхідно обмежувати. А там, де зелена зона, парк, сквер, площа, там апріорі заборонено їздити. Є у Правилах дорожнього руху такий пункт: 11.13. Він забороняє рух по тротуарах. Законом заборонено. Якщо маєте відео, де видно номер автомобіля, цим питанням має займатися поліція», - прокоментував Вінниця.infoначальник комунального підприємства «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» Іван Юрченко.

Якщо по закону встановлення подібного знаку на певних територіях непередбачено законодавством, активісти пропонують встановити креативні знаки.

«Для тих, хто не знає правил, зневажає людьми, вважає себе богом серед звичайних смертних українців, можна встановити, арт-знак. На території скверу по Європейській площі є залізні скрипаль та поет. Тоді чому не зробити якійсь цікавий та яскравий значок, ну по типу «Мажорам проїзд заборонений!», - зауважив активіст Олександр Яремчук.

 

Водія «Мерседеса», який роз’їжджав пішохідною зоною в центрі Вінниці, не покарано

Водія «Мерседеса», який роз’їжджав пішохідною зоною в центрі Вінниці, не покарано - фото 2

Водія «Мерседеса», який роз’їжджав пішохідною зоною в центрі Вінниці, не покарано - фото 3

Вінниця.info

title