9 жовт. 2019 21:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

61

0

Водоканал обіцяє, що до ранку Вінниця буде з водою

Водоканал обіцяє, що до ранку Вінниця буде з водою

У Вінниці водоканал обіцяє відновити подачу води до ранку 10-го жовтня


Водоканал обіцяє, що до ранку Вінниця буде з водою

9 жовтня, близько 21 години, «Вінницяоблводоканал» повідомив про відновлення енергопостачання до всіх насосних станцій Вінниці. Комунальне підприємтсво обіцяє вийти на звичний режим роботи до ранку 10 жовтня.

«Енергопостачання водопровідно-насосних станцій у Вінниці відновлено. До 8 ранку «Вінницяоблводоканал» на звичний режим роботи», - зазначено в повідомленні на сторінці водоканалу.

Відомо, що сьогодні о 20 годині «Вінницяобленерго» повністю знеструмило об’єкти «Вінницяоблводоканалу».

9 жовтня, зранку, енергетики припинили подачу електроенергії на водопровідно-насосні станції Вінниці, які подають воду на місто. Причина – борги, які комунальне підприємство має перед «Вінницяобленерго».

Раніше Вінницька міська рада зазначила, що взяли на себе зобов’язання щодо надання фінансової підтримки Вінницяоблводоканалу» для погашення заборгованості перед енергопостачальними організаціями. Від міста «облводоканал» отримав 7 мільйонів гривень на погашення боргів перед АТ «Вінницяобленерго», і ще 4 мільйони – на оплату заборгованості ТОВ «Енера Вінниця». А Вінницька обласна рада рішенням сесії від 26 вересня виділила 5 млн грн підприємству «Вінницяоблтеплоенерго» на виплату заборгованості цієї теплопостачальної організації перед «Водоканалом».

Нагадаємо, що 19 вересня у міській раді відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами засідання комісії було ухвалено рішення: заборонити відключення від електроенергії водоканалу, за тиждень разом з обласною радою, сесія якої відбудеться 26 вересня, та облдержадміністрацією знайти механізми фінансової підтримки цього підприємства та налагодити контроль за його господарською та фінансовою діяльністю.

Вінниця.info