29 верес. 2020 19:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

181

0

Володимир Зеленський у Вінниці відповів на питання щодо реконструкції аеропорту

Володимир Зеленський у Вінниці відповів на питання щодо реконструкції аеропорту

Є програма, яка повинна початись в наступному році


Володимир Зеленський у Вінниці відповів на питання щодо реконструкції аеропорту

Під час брифінгу 29 вересня у Вінниці Президент Володимир Зеленський, відповів на питання щодо реконструкції аеропорту «Вінниця».

«Минулого року планувалась реконструкція аеропорту «Вінниця». Уряд Гончарука відкликав гроші, які виділили на цей проект. Уряд Шмигаля розподілив ці гроші між іншими аеропортами, зокрема аеропорт Мукачево, який зараз не працює. Скажіть чому «уряди слуг народу» не хочуть реконструкції Вінницького аеропорту, який буде поштовхом до розвитку всього регіону і Вінниці?», - запитав журналіст.

«Запитання своєчасне, справедливе, але трохи не коректне. Перше, коли говоримо таку фразу: чому «уряд слуг народу», не займається реконструкцією аеропорту. Я розумію. Це ж процес. Щось відкликали. Мені невідома інформація, що гроші відкликані і направлені на Мукачево, тому що в Мукачево не будується аеропорт. Там інші питання. Ми підписали угоду з Словацькою Республікою. Ужгород тимчасово буде працювати, а потім ми будемо не ремонтувати, а будувати новий центральний міжнародний аеропорт «Закарпаття». Навряд чи він буде в Мукачево, чи в Ужгороді, тому що через географічне положення це майже не можливо. Це буде інше місце, тому це трішечки не коректна інформація…

Щодо «уряду слуг народу», я хочу вам сказати, що ви побачите за моєї каденції будівництво аеропорту в Вінниці. А ось чому, наприклад, люди, які виросли у вас, які стали великими політиками, які з Вінниці і чому вони до цього моменту не будували аеропорт Вінниці? Ось в чому мені здається, не коректність цього запитання…

Корінь в цьому питанні простий – аеропорту у вас якісного і сучасного немає, далі все інше не важливо. Я не знаю, що Гончарук відкликав. Але є програма, яка повинна початись в наступному році. В цьому році там вже є Дніпро і ще деякі аеропорти… На все не було грошей в цьому році. Багато програм закрито через «ковід». І це теж правда. В наступному році визначена програма будівництва. Десь, потрібно документи готувати, десь вже будуть будувати злітно-посадкові смуги, а в деяких місцях ще будуть будуватись термінали. Мною була поставлена задача окремо Міністру інфраструктури. В нього є план пріоритетних аеропортів, які почнуть будуватись. За мої каденції, чи за нашої, як хочете кажіть, ми побудуємо у всіх стратегічно-важливих містах аеропорти, згідно нашого плану. Мені здається, це найголовніше», - прокоментував Президент.


Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський на Вінниччині з робочим візитом. З журналістами зустрічався в спорткомплексі «Здоров’я», реконструкцію якого завершили в рамках програми «Велике Будівництво». Також Президент повідомив, коли відбудеться церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі біля Чугуєва.

Вінниця.info