4 лип. 2019 16:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

57

0

Волонтер Бірюков і десантник Забродський розповіли, чому ризикуємо втратити країну

Волонтер Бірюков і десантник Забродський розповіли, чому ризикуємо втратити країну

Головне завдання «Європейської солідарності» - продовжити рух України до Європейського Союзу і не допустити реваншу кремлівської колони та капітуляції перед російськими військами


Волонтер Бірюков і десантник Забродський розповіли, чому ризикуємо втратити країну

Головне завдання «Європейської солідарності» - продовжити рух України до Європейського Союзу і не допустити реваншу кремлівської колони та капітуляції перед російськими військами. На думку учасників команди Петра Порошенка, саме такі ризики сьогодні має держава. І якщо раніше говорили тільки про лінію фронту на Сході, то в липні вона перенеслася до парламенту. Адже позачергові вибори до Верховної Ради визначать майбутнє нашої країни.

Відомий волонтер і представник «Європейської солідарності» Юрій Бірюков не погоджується на жоден компроміс з Росією, бо на кону доля нації.

«Сьогодні не треба уявляти, що загрожує нашій країні, адже всі загрози ми бачимо кожен день. Ми бачимо, як повертаються колишні регіонали. Володимир Зеленський під час інавгурації закликав всіх повертатися в країну, то чомусь це не почули звичайні люди…

Конституційний суд планує відміняти черговий закон про люстрацію. Уже не знаєш сміятися чи плакати від судових рішень, які виносять останнім часом. ЦВК вирішує, що Шарій, виявляється, не покидав територію України, тому може бути зареєстрований кандидатом у народні депутати. А Онищенко просто представляв Україну на скачках.

Ніяких полів для компромісів бути не може», - говорить Юрій.

Волонтер Бірюков і десантник Забродський розповіли, чому ризикуємо втратити країну

З ним погоджується Михайло Забродський. Десантник, що захищав країну на Сході, як ніхто знає, якою ціною дається кожен клаптик відвойованої землі. Тому заяви президента про відведення військ з лінії розмежування вважає недалекоглядними.

«Знаючи ціну метрам, десяткам метрів і сотням метрів, у мене це викликає обурення і нерозуміння. А з іншого боку, коли конфлікт переходить у таку стабільну стадію, то розведення сторін це, певним чином, зняття напруги. Хоча із сучасними засобами ураження, розведення на декілька кілометрів виключить застосування лише стрілецької зброї. Все решта може застосовуватися так само, без обмежень»,- пояснює генерал-лейтенант.

І ситуація на фронті залежатиме не тільки від дій захисників,а від рішень, які приймаються головнокомаднувачем. Саме в цьому ризик.

«Головний ризик, який є на фронті – той, що військова людина і Збройні Сили основані на принципах підпорядкованості. Військові люди, отримавши наказ на розведення, не обговорюють його, а виконують. В цих умовах, якщо буде і подальшому проявлятися якась політична воля, для того, щоб, наприклад, організувати чергове розведення, залишити якусь позицію чи висунутися вперед – військові будуть цей наказ виконувати. Тому головний ризик там, де приймають рішення такого рангу», - переконаний Михайло Забродський.

Волонтер Бірюков і десантник Забродський розповіли, чому ризикуємо втратити країну - фото 2

На думку Юрія Бірюкова, неоднозначні заяви президента і його соратників негативно впивають на міжнародну підтримку країни, що напряму загрожує її існуванню.

«Мені здається, що на міжнародній арені зараз трішки в шоці. Та ж ситуація з ПАРЄ. Дійсно, з 2015 року Росія не залишала спроб повернутися, зняти з себе санкції. Разом з тим, протягом п’яти років всі ці спроби блокувалися нашою делегацією. Коли була велика загроза зняття санкцій з Росії, тоді Петро Олексійович туди прилетів і достатньо емоційно виступив – і це питання зняли. Про те, що загроза зняття санкцій існує, наша делегація доповідала з кінця квітня. Вони звернулися до президента країни, який дійсно відповідає за формування зовнішньої політики, з проханням зустрітися і створити спільну стратегію по роботі делегації. Прохання проігнорували. Як до цього можуть ставитися наші міжнародні партнери? Вони не будуть замість на нас захищати, вони будуть разом з нами нас захищати, допомагати», - резюмує волонтер.

Політики переконані, ніхто, крім нас, нас захищати не буде. Тому українці мають боротися за свою країну. В тому числі – на виборах 21 липня. Партія «Європейська солідарність» поповнилася новими патріотами, але команда Петра Порошенка переконана - не важливо бути новим обличчям, важливо бути професіоналом своєї справи. І, в першу чергу, працювати для України.

Вінниця.info