18 листоп. 2022 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

346

0

Волонтер із Вінниччини отримав орден від Залужного

Волонтер із Вінниччини отримав орден від Залужного

Керівник Барського МХАТу, волонтер Роман Григор’єв отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ


Волонтер із Вінниччини отримав орден від Залужного

Керівник Барського МХАТу, волонтер Роман Григор’єв отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ. Роман Григор’єв – є керівником барського міського художнього аматорського театру. Із гастрольним туром театрали побували у зоні АТО/ООС. Актори-ветерани виступали на сценах Маріуполя, Сєверодонецька, Слов’янська, вінницького Будинку офіцерів. А сьогодні вони знову у лавах ЗСУ.

Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

Відповідно до Наказу Головнокомандувача Збройних Сил України, за значний особистий внесок у наданні всебічної допомоги підрозділам ЗСУ, активну волонтерську діяльність в умовах воєнного стану почесним нагрудним знаком «За сприяння війську» нагороджено волонтера Романа Григор’єва.

Відзнаку керівникові Барського міського художнього аматорського театру вручив Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов разом із народним депутатом України Іриною Борзовою.

«Дякую за вашу позицію, вашу реальну допомогу. Сьогодні у кожного свій фронт. Наближаємо перемогу разом», - зазначив очільник області Сергій Борзов.

Під час вручення нагороди Ірина Борзова також подякувала всьому колективу Барського МХАТ, зауваживши:

«Ви зробили дуже багато і продовжуєте працювати заради нашої перемоги. Дякую, що надихаєте наших воїнів, надійно тримаючи культурний фронт», - зазначила Ірина Борзова

Також колектив Барського МХАТу на чолі з Романом Григор’євим з 2019 року працює з учасниками бойових дій. Тоді за підтримки Українського культурного фонду керівникові і працівникам театру вдалося започаткувати проєкт «Реабілітація учасників АТО засобами театрального мистецтва», в рамках якого організували гастрольний тур всією Україною. Зауважимо, що це перший мистецький колектив Барської громади, який побував із гастролями у зоні АТО/ООС.

«Зокрема, ми були у Маріуполі, Слов’янську, Сєвєродонецьку, де були заповнені зали. Ми ставили виставу «Сто тисяч» за Іваном Карпенко-Карим. Ролі виконували учасники бойових дій та члени їхніх родин. З того часу наша співпраця продовжується. І саме завдяки цьому ми віримо в нашу перемогу, в наших акторів, які зараз у лавах ЗСУ, і, безперечно Збройним Силам України», - зазначив Роман Григор'єв.

Він також подякував головокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, всім українським воїнам, а також акторам театру.

Колектив Барський МХАТ продовжує працювати заради наближення Перемоги. Під час війни культура не стоїть осторонь. Вона надає сили для боротьби і допомагає усім нам рухатись далі.

Волонтер із Вінниччини отримав орден від Залужного

Волонтер із Вінниччини отримав орден від Залужного - фото 2

Волонтер із Вінниччини отримав орден від Залужного - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info