9 черв. 2016 17:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

110

0

Волонтери з семи країн світу вчитимуть вінницьких дітей розмовляти англійською

Волонтери з семи країн світу вчитимуть вінницьких дітей розмовляти англійською

 Добровольці з-за кордону допоможуть школярам Вінниччини оволодіти іноземною мовою


Волонтери з семи країн світу вчитимуть вінницьких дітей розмовляти англійською

 Дев’ять волонтерів із Фінляндії, Нідерландів, Канади, США, Тунісу, Бразилії, Кореї та Гонконгу розпочинають роботу у літніх таборах у різних районах Вінниччини. Навчання проводиться в рамках програми Go Camps за підтримки громадської організації GoClobal  та  AIESEC. Іноземці поїдуть до таборів у Тростянець, Бар, Ладижин, Немирів, Томашпіль та працюватимуть у трьох школах Вінниччини.

Волонтер Єлена Швець приїхала до Вінниці із Канади разом зі своїм чоловіком та двома дітьми. Вдома вона працювала інженером, проте захотіла допомогти з освітнім проектом в Україні. Тут вона працюватиме у таборі при загальноосвітній школі з поглибленим вивченням англійської №25. 

«Моїми першими емоціями у вінницькій школі було захоплення усмішками цих дітей. Вони відкриті, щирі, дуже добрі діти. Я щаслива, що можу провести цей час з ними. Ми з чоловіком вже маємо досвід виховання своїх хлопців і я сподіваюся, що впораюся з таким оригінальним для мене викликом», - говорить Єлена Швець.

Американка Тес Рейн це літо проведе в Ладижині. Вона розповідає, що дуже хотіла, щоб українські діти її прийняли та рада, що вдалося знайти з ними мову.

«Я задоволена, що ми порозумілися зі школярами в Ладижині. Попереду на мене чекає наполеглива, але дуже цікава праця», - каже Тес.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій розповів волонтерам, що зараз разом зі своїми заступниками також вивчає англійську мову та після уроків намагається розмовляти іноземною в себе вдома з дітьми.

«Моя дружина часом дивується, коли я звертаюся вдома до своїх дітей англійською, але я думаю, що це найкращий спосіб вивчення мови – коли дитина застосовує її у повсякденному житті. Часто я говорю про те, що наші студенти знають десятки тисяч слів проте не можуть говорити, натомість вантажники в Британії володіють словниковим запасом до тисячі слів і чудово розмовляють. Час змінювати методику», - сказав Валерій Коровій.

Під час зустрічей зі школярами носії англійської мови будуть знайомити їх з історією, традиціями та сучасним життям зарубіжних країн. Тим часом у перші дні в Вінниці на волонтерів чекають екскурсії обласним центром та знайомство з українськими буднями.    

 Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як провести літні канікули з користю для здоров’я та можливістю для розвитку. Дитячі табори Вінниччини.

Єлєна та Владімір Швець, діти: Крістіан-Ярослав і Джуліан-Данііл з Канади

Волонтери з семи країн світу вчитимуть вінницьких дітей розмовляти англійською

Тес Рейн з США (зліва)

Волонтери з семи країн світу вчитимуть вінницьких дітей розмовляти англійською - фото 2

Волонтери з семи країн світу вчитимуть вінницьких дітей розмовляти англійською - фото 3

ВИННИЦA.info