5 груд. 2017 17:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

44

0

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування

 Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме на Вінниччині протягом 2 років


Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування

Протягом двох років при Вінницькій обласній Асоціації органів місцевого самоврядування (ВОАОМС) у рамках проекту «Розвиток громад» працюватиме волонтер Корпусу Миру США Ешлі Блейк Нельсон. Вона допомагатиме Асоціації з виконанням її статутних завдань, зокрема, надаватиме допомогу громадам області в написанні грантів, навчатиме ефективно та правильно використовувати кошти, що надходять з різних джерел, допомагатиме з пошуком партнерів та налагодженням співпраці з організаціями як в межах України, так і за кордоном.

Також Ешлі Блейк сприятиме розвитку туристичної діяльності громад-членів ВОАОМС, розвиватиме та реалізовуватиме ідеї волонтерської діяльності в громадах, працюватиме над покращенням співпраці між державними установами та громадськими організаціями з метою реалізації проектів в громадах.

Голова обласної Ради, голова Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Анатолій Олійник привітав Ешлі з початком роботи та побажав плідної співпраці, адже пріоритетом у діяльності Асоціації є саме міжнародні проекти та продуктивна співпраця.

«За два останні роки своєї роботи Асоціації вдалося досягти неабияких результатів, – підкреслив Анатолій Дмитрович. – У нас багато ідей та задумів, які плануємо й далі втілювати задля розвитку громад Вінниччини. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми реалізуємо не один цікавий і корисний проект для громад Вінниччини, керуючись кращим закордонним досвідом».

Наразі Ешлі Нельсон знайомиться з українською культурою, вивчає діяльність Асоціації та у вільний час відвідує визначні місця Вінниці. За словами волонтерки, їй дуже подобається місто і вона буде рада, якщо її зусилля принесуть користь Вінницькій обласній Асоціації органів місцевого самоврядування та області.

 

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування - фото 2

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування - фото 3

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування - фото 4

Волонтерка Корпусу Миру США працюватиме з Вінницькою обласною Асоціацію органів місцевого самоврядування - фото 5

Довідка.

Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році. Організація співпрацює з багатьма прогресивними установами. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто тривають усе життя.

Основні завдання Корпусу – допомагати шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, сприяння кращому розумінню американців українцями та навпаки. Також їхнє завдання – вчити українців з різних куточків країни англійської мови. Добровольці зі Сполучених Штатів Америки працюють у трьох напрямах – викладання англійської мови, розвиток громад та молодіжних програм.

 

30 листопада 2017 року 72 волонтери офіційно прийняли присягу в Українському Домі в Києві. Зокрема, на Вінниччині з нової групи працюватиме три добровольці Корпусу Миру США в Україні.

Вінниця.info, фото прес-служби обласної ради