13 серп. 2022 17:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

97

0

Восьмирічна дівчинка усе літо співає на вулицях Вінниці, аби зібрати гроші для ЗСУ

Восьмирічна дівчинка усе літо співає на вулицях Вінниці, аби зібрати гроші для ЗСУ

А передати зібрані для українських військових гроші дівчинка вирішила через ведучу відому українську телеведучу Соломію Вітвіцьку


Восьмирічна дівчинка усе літо співає на вулицях Вінниці, аби зібрати гроші для ЗСУ

Восьмирічна Крістіна Булаївська з Вінниці з початку літа співає просто неба, аби зібрати гроші для ЗСУ. Дитина уже встигла зібрати трохи більше 24 тисячі гривень. А передати зібрані для українських військових гроші дівчинка вирішила через ведучу відому українську телеведучу Соломію Вітвіцьку. Кошти підуть на автомобіль і дрони.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Крістіна розспівується і готується до чергового концерту просто неба. Уже два місяці 8-річна дівчинка співає на вінницьких площах та поруч торгових центрів і збирає гроші для військових.

«Все почалось з дистанційного навчання, кожної п’ятниці ми з моєю вчителькою з вокалу говорили, що ми робимо задля перемоги. І тоді я вирішила співати для захисників. Наші захисники ризикують своїм життям, здоров’ям, захищають», – говорить маленька волонтерка.

Восьмирічна дівчинка усе літо співає на вулицях Вінниці, аби зібрати гроші для ЗСУ

Її вуличний репертуар складається лише з патріотичних пісень. Їх вона шукала та вибирала самотужки: «Зупиніть війну», «Моя сорочка вишиванка» і «Боже великий єдиний».

Учергове збираючись заробляти для армії, дівчинка бере з собою плакат, який малювала разом з мамою, і коробку для грошей. Дощ на вулиці помічає лише потім , але він її не зупиняє. Ще кілька пісень і можна підбивати підсумки. Маленька волонтерка цього разу зібрала трохи більше 300 гривень. Їх вона докладає до зібраної за літо суми і починає збирати речі. Вона збирається вирушити до тієї людини, якій ці гроші для армії вирішила довірити.

«Хочемо передати Соломії Вітвіцькій. Саме їй, тому, що вона така добра і вона не тільки допомагає захисникам, та ще й дбає за діток з «Охматдиту», – говорить дівчинка.

Трохи більше чотирьох годин потягом, і дівчинка за кілька кроків до виконання своєї такої важливої місії. Хвилюється, але таки наважується зайти до студії ТСН. Далі її чекає знайомство з внутрішньою кухнею телебачення, студія, гримерна і серце новин – ньюзрум ТСН. І саме ньюзрум на кілька хвилин стає її концертним майданчиком. Дівчинка співає «Червону руту».

«Я пам’ятаю, коли отримала повідомлення від мами Крістіни і ще довго не могла оговтатися. Розчулюють наші українські діти, неможливо стримати ні емоцій, ні сліз, тому що наскільки для всіх нас важлива перемога і наскільки всі хочуть її наблизити», – каже Соломія Вітіцька.

Восьмирічна дівчинка усе літо співає на вулицях Вінниці, аби зібрати гроші для ЗСУ - фото 2

Зібрані Крістіною гроші Соломія покладе на свій благодійний рахунок і уже знає, куди витратить. Кошти підуть на автомобіль і дрони.

Після виконаної місії Крістіна з мамою повернеться у Вінницю і свою справу обіцяє продовжити. Каже: усе, аби її мрія нарешті здійснилась – закінчилася війна.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title