19 серп. 2020 14:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

196

0

Восени у Вінниці на будинках з’являться нові мурали

Восени у Вінниці на будинках з’являться нові мурали

На фасадах п’яти будинкiв з’являться нові мурали


Восени у Вінниці на будинках з’являться нові мурали

У Вiнницi на фасадах п’яти будинкiв з’являться нові мурали. Спінописи планують створити вже восени цього року. Малюють фасади будинків у рамках щорічного проекту мурaл-aрту (стінопису) «VIN ART CITY».

Наразі оголосили тендер, замовник – комунальний заклад «Центр концертних та фестивальних програм». Планується, що художники розмальовуватимуть фасади будівель протягом вересня-жовтня.

Розмалювати планують 5 будинків за адресами:

пр. Космонавтів, 39

вул. Стельмаха, 17

вул. Соловйова, 3

пр. Коцюбинського, 49 (2 мурала).

З 2015 р. виконкомом Вінницької міської ради було прийнято рішення розпочати щорічний проект стінопису «VIN ART CITY» з метою формування креативного міського середовища, туристично привабливого іміджа міста, активізації безпосередньої участі вінничан у трансформації творчого простору м. Вінниці.

Проект відбувається з нагоди святкування «Дня міста» у Вінниці, тому його тематика залишається незмінною як присвята місту Вінниця.

Загалом у Вінниці вже створили понад 25 муралів, намальованих художниками з різних міст України та Республіки Чехія.

Нагадаємо, минулого року у Вінниці до Дня міста створили також 5 муралів. Створили стінописи на стіні фізико-математичної гімназії №17, на багатоповерхівці по вулиці Стельмаха, на проспекті Космонавтів, 6 мурал «Космічні мрії», мураз назвою «Родинні цінності», з'явився на вулиці Соборній. А також мурал «Місто змістів» по вулиці Пушкіна.

Вінниця.info