18 груд. 2019 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

131

0

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео

Телеканал ICTV показав сюжет про Вінницю, як місто-лідер по якості комфортного життя в Україні


Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео

Вінницю 5-й рік поспіль визнають найкомфортнішим містом України. Гарні дороги, комфортний транспорт, сучасні школи та садки, чистота і безпека – за такими критеріями оцінювала місто соціологічна група.

Телеканал ICTV показав сюжет про Вінницю, як місто-лідер по якості комфортного життя в Україні.

За підсумками Всеукраїнського муніципального дослідження, яке проводила Соціологічна група Рейтинг на замовлення Міжнародного республіканського інституту International Republican Institute (IRI), Вінниця визнана найкомфортнішим містом України. Вперше у п’ятірці лідерів Луцьк, Хмельницький, Івано-Франківськ, Харків та Кропивницький, але до Вінниці вони не дотягують.

Це місто, де добре працювати і комфортно жити, місто фонтанів і парків – так про рідну Вінницю відгукуються городяни. Журналісти провели опитування серед вінничан, які розповіли, за що люблять рідне місто.

«Подобається взагалі місто, тому що воно красиве і чисте», «Воно маленьке, компактне і завжди зручно добратись, куди потрібно», «Вінниця мені подобається набагато більше, як і по обслуговуванню, так і по інших аспектах».

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео

П’ятий рік Вінниця лідер із комфортності проживання. Ці перемоги спонукають до більшого розвитку. У Вінниці першими почали впроваджувати е-квиток у громадському транспорті і тут першими почали переобладнувати старі трамваї.

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео - фото 2

«9 з трамваїв із пониженим рівнем підлоги, що дало можливість перевозити людей з інвалідністю, мам з візочками. Вся ця робота була зроблена. А сьогодні ми вже збираємо четвертий тролейбус власного виробництва», – каже Михайло Луценко, директор «Вінницької транспортної компанії».

Чистим та безпечним містом особливо пишаються вінницькі комунальники. Директор комунального господарства та благоустрою ВМР Володимир Ніценко каже, що у місті створюються такі дороги, де є місце, в першу чергу, для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту.

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео - фото 3

Висока якість освітніх послуг – ще один показник, який виводить Вінницю у лідери. Тут почали працювати з інвесторами-забудовниками, які зобов’язані розвивати навколо нових мікрорайонів – інфраструктуру. Так, приміром, з’являються надсучасні дитячі садки.

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео - фото 4

Бути вп’яте найкращим містом України – це не випадковість, а кропітка щоденна праця, – каже теперішній міський голова Сергій Моргунов.

«Ми системно рухаємося в тому напрямку, щоб Вінниця дійсно була комфортним, сучасним європейським містом. Якщо брати цих 5 років – вони показали достатньо позитивну динаміку щодо покращення комфорту і своїх територій», – каже міський голова.

Вп’яте лідер з всіма показниками серед інших міст: ICTV показав сюжет про Вінницю. Відео - фото 5

Щоб втримати статус «найкомфортнішого міста», Вінниця уже сформувала план розвитку на кілька десятиліть. Нині у пріоритеті – модернізація системи теплозабезпечення, покращення якості води, електронні сервіси та питання безпеки.


Вінниця.info

title