18 лип. 2020 16:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

247

0

Впродовж місяця вінничани зможуть спостерігати «зорепад»

Впродовж місяця вінничани зможуть спостерігати «зорепад»

Метеоритний потік Персеїди триватиме з 17-го липня до 24-го серпня. Максимально активним та помітним він буде в ніч з 12-го на 13-е серпня.


Впродовж місяця вінничани зможуть спостерігати «зорепад»

З 17-го липня починається найбільш видовищний літній метеорний потік Персеїди. Це незвичайне астрономічне явище також відоме як серпневий «зорепад», адже пік його припадає саме на цей місяць. Цього року «зорепад» триватиме до 24-го серпня. Максимально активним і помітним він буде у ніч з 12-го на 13-е серпня.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Вінницького Планетарію.

Метеорний потік Персеїди відбувається щорічно. Пік його потужності впродовж доби припадає приблизно на 03:00, тобто перед світанком. За безхмарної погоди можна буде побачити близько 60 спалахів на годину.

Щоб побачити метеорний потік Персеїди, загалом ніякі спеціальні прилади не потрібні – його добре видно неозброєним оком. Щоправда, астрономи радять милуватися цим видовищним явищем за містом.

Найбільш оптимальний час для спостереження – це години між північчю і світанком. Дивитися треба на північний схід, адже всі метеорити вилітають з однієї точки, яка розташовується в сузір’ї Персея. Тому цей метеорний потік і має назву Персеїди.

Для тих, хто не матиме змогу спостерігати за явищем з найбільш зручного для цього місця, NASA вестиме трансляцію на сайті та своєму каналі в YouTube.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне