25 листоп. 2020 14:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

124

0

Впродовж тижня на Вінниччині інспектори рибпатруля вилучили у порушників понад 100 кілограмів риби

Впродовж тижня на Вінниччині інспектори рибпатруля вилучили у порушників понад 100 кілограмів риби

У період з 16 по 23 листопада інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 44 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.


Впродовж тижня на Вінниччині інспектори рибпатруля вилучили у порушників понад 100 кілограмів риби

У період з 16 по 23 листопада інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 44 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. В порушників конфіскували майже 113 кілограмів риби, а також заборонені знаряддя лову.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Вінницького рибоохоронного патруля.

Як повідомляють в патрулі, інспектори склали 8 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 29 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 2 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один протокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (реалізація заборонених знарядь лову). Також оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Окрім конфіскованих понад сотні кілограмів риби, в порушників також вилучили 9 одиниць заборонених знарядь лову («драчі», сітки, хватки, раколовки), а також наклали штрафи на суму в 2 533 гривень. Збитки, завдані рибним запасам, склали 5 542 гривень.

Як йдеться в повідомленні, 17 листопада рибпатрульні зафіксували грубе порушення природоохоронного законодавства. Інцидент стався на р. Згарок, поблизу с. Бруслинів Літинського району Вінницької області. Двоє громадян на гумовому човні незаконно виловлювали рибу чотирма лісковими сітками. Виловили 58 екземплярів карася сріблястого, 4 екземпляри товстолоба, 2 екз. коропа та 1 екз. судака, загальною вагою 48 кг. Збитки, нанесені рибному господарству, становили 3 128 грн. На осіб були складені адміністративні протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову (сітки) вуличили. Матеріали справи передані в районний суд. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої.

20 листопада під час перевірки потенційних місць торгівлі рибальськими снастями у в Іллінцях Вінницької області рибоохоронний патруль Вінниччини виявив випадок реалізації заборонених колючих знарядь лову – 10 драчів. На громадянина склали протокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від дев'яти до двадцяти одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (від 153 до 357 гривень) з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Впродовж тижня на Вінниччині інспектори рибпатруля вилучили у порушників понад 100 кілограмів риби

Нагадаємо, в жовтні у Ладижинське водосховище випустили майже 7 тонн риби – товстолоб, короп, білий амур.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне та з фейсбук-сторінки рибоохоронного патруля