17 берез. 2023 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

895

0

Вручення повісток на вулиці: роз’яснення

Вручення повісток на вулиці: роз’яснення

Чинне законодавство чітко не визначає, де військовозобов’язаному можуть вручить повістку.


Вручення повісток на вулиці: роз’яснення

Чинне законодавство чітко не визначає, де військовозобов’язаному можуть вручить повістку.

Про це розповів заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов, повідомляє АрміяInform.

«З приводу вручення повісток на вулицях. Чинне законодавство чітко не визначає, де саме це має відбуватися. А тому вручення можна робити за місцем проживання військовозобов’язаного, на вулиці, блокпостах. Основна умова — встановлення особи (якій вручається повістка. — ред.) на основі паспорта чи посвідчення водія», - повідомив Олександр Коновалов.

За його словами, в умовах воєнного стану всі люди повинні мати із собою документи, що посвідчують особу.

«Повістку про виклик військовозобов’язаного не обов’язково повинен заповнювати керівник територіального центру комплектування, може підписати й інша посадова особа. Наприклад, сільський голова чи голова підприємства, установи, організації.

Однак для цього начальник територіального центру має спершу видати відповідне розпорядження з прізвищами військовозобов’язаних і термінами їхнього прибуття», - повідомив він.

Повістку можуть вручити в будь-якому місці, де це не заборонено законодавством, зокрема в громадських місцях.

Також заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов розповів про типи повісток.

Існує два типи повісток: для уточнення військово-облікових даних та повістка для відправлення у війська у складі команди.

«Якщо громадянин отримав повістку, це ще не означає, що його вже беруть до лав ЗСУ. Людину викликають для звірення облікових даних, проходження медичної комісії, проведення професійно-психологічного відбору. Якщо за станом здоров’я людина буде непридатною або має право на відстрочку від призову, то повістка буде їй вручатись лише для уточнення даних або для надання певних документів, — зазначає заступник начальника Київського міського ТЦК та СП.

Після того, як громадянин пройде всі ці заходи й буде визнаний придатним за всіма критеріями, тоді йому вручається повістка на відправлення до військ.

Мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу проводиться без зниження якості навчання», - повідомив він.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне