29 трав. 2020 23:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

94

0

Всі будуть за гратами - Аваков про стрілянину в Броварах за участі вінничан та киян

Всі будуть за гратами - Аваков про стрілянину в Броварах за участі вінничан та киян

Міністр внутрішніх справ звернувся до українців з приводу збройного протистояння в Броварах, учасниками якого стали 67 осіб


Всі будуть за гратами - Аваков про стрілянину в Броварах за участі вінничан та киян

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до українців з приводу збройного протистояння в Броварах.

«67 молодиків влаштували бійку між собою з стріляниною. Забігаючи наперед скажу, на сьогодні 28 учасників сутички затримані З них 22 пред’явлені звинувачення і вони заарештовані за ст. 208. Дуже сподіваємось, що завтра за підтримки прокуратури в судах їм буде винесено рішення про арешт і ці люди надовго сядуть в тюрму, щоб не брати участь в розбоях на вулицях, щоб найманство, яке вони намагались зробити джерелом свого заробітку, більше ніколи не повторювалось», - говорить міністр.

Арсен Аваков розповів про причину збройного конфлікту, яка сталась між двома групами перевізників.

«Між Києвом і Броварами курсують автобуси і маршрутні таксі. Це 600 тисяч заробітку. Це близько 220 млн грн в рік. От цей ринок між собою ділять дві групи. Частина цього ринку, як з’ясувалось «біла», а частину здійснюють «сірі» перевізники, які відносяться до тих же груп…», - повідомив міністр МВС.

Всі учасники будуть сидіти в тюрмі.

«Мій обов’язок перед суспільством зробити так, щоб ці люди сиділи в тюрмі. Мені шкода їх. Це молоді люди, які приїхали заробити 800 гривень з Вінниці, Києва Броварів, але кожен з них буде сидіти в тюрмі.

Всі, хто брав участь в цих сутичках, всі, хто демонстрував вседозволеність, будуть на лаві підсудних, а потім за гратами», - констатував міністр.


Нагадаємо, вранці 29 травня в Броварах Київської області у житловому масиві стався збройний конфлікт за участі близько 100 осіб. Внаслідок перестрілки травми отримали троє людей. Учасниками перестрілки були і жителі Вінницької області. Відразу затримали 11 осіб. У Вінницькій області затримали ще 5 учасників збройного нападу.

Через кілька годин в Нацполіції повідомили про відсторонення з виконання обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса. Його заступника – начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби увільнено із займаної посади.

Вінниця.info

title