5 серп. 2019 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

145

0

Вінничани просять встановити підземні контейнери на Поділлі

Вінничани просять встановити підземні контейнери на Поділлі

Теперішнє місце для збору сміття перебуває в незадовільному стані – неприємний запах, недостатня кількість сміттєвих баків, сміття розноситься довкола


Вінничани просять встановити підземні контейнери на Поділлі

Вінничани звернулися до міської ради із проханням встановити підземні контейнери для збору сміття замість звичайних біля багатоповерхового будинку №5, що по вулиці Академіка Ющенка. Теперішнє місце для збору сміття перебуває в незадовільному стані – неприємний запах, недостатня кількість сміттєвих баків, сміття розноситься довкола.

«На сьогоднішній день, місце збору сміття біля будинку №5 по вул. Ак. Ющенка перебуває в незадовільному санітарному стані – неприємний запах, недостатня кількість сміттєвих баків, сміття розноситься довкола, біля смітників постійно перебувають безхатьки, що негативно впливає на екологію, естетику та безпеку мікрорайону Поділля та міста в цілому.

Причиною проблеми є і мала кількість контейнерів – 6 штук на 8 багатоповерхових будинків (по вул. Ак. Ющенка будинки №№5, 6, 8, 10, 12, по вул. Зодчих буд. №№16, 18, 20), дитсадок та паркінг. Тому контейнерів завжди не вистачає. Водночас, у мешканців немає можливості дотримуватись програми міста по розподілу сухих та вологих відходів через нестачу контейнерів та постійний безлад на місці збору сміття.

Ми, вважаємо, що дану проблему може вирішити тільки таке інноваційне рішення, як встановлення підземних сміттєвих контейнерів для вологих та сухих відходів», – йдеться в петиції.

Наразі петиція зібрала 13 підписів. Щоб її розглянули в міській раді, потрібно 350.

Вінничани просять встановити підземні контейнери на Поділлі

Раніше ми писали, що вінничани написали петицію, в якій пропонують запровадити в обласному центрі сортування сміття для паперу, скла та пластику.

Також департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради оголосив тендер на капітальний ремонт контейнерного майданчика по вул. Мури, в районі будинку № 4. Очікувана вартість закупівлі – 1,3 млн грн. Термін виконання робіт – до 30 вересня 2019 року.

Вінничани просять встановити підземні контейнери на Поділлі - фото 2

Вінниця.info