15 лип. 2020 13:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

123

0

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото

Залишилося ще прокласти 200 метрів дороги до вулиці Енергетичної


Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото

У Вінниці добудовують дорогу, яка з’єднує вулицю Київську та промзону. Це вже дозволило розвантажити шляхи, які ведуть до залізничного вокзалу. На сьогодні залишилося зробити 200 метрів дороги, що з’єднає вулицю Київську з вулицею Енергетичною.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

«Дорога по вулиці Гонти дуже важлива для оптимізації руху транспорту в цьому районі. Вона з’єднала вулиці Київську та Батозьку. Також, зробивши ще 200 метрів, з’єднаємо її з вулицею Енергетичною. Тобто, ця дорога розвантажить досить серйозний трафік в цьому районі. Роботи проводимо в комплексі, побудовано зливову каналізацію, тротуари, велодоріжки, освітлення», – повідомив міський голова Сергій Моргунов, який 15-го липня відвідав об’єкт та поспілкувався з підрядником і працівниками.

Загальна довжина ділянки вулиці Гонти, на якій проводяться роботи, – більше 2 км. З них 1 км – це будівництво абсолютно нової дороги «з нуля».

Нова дорога розвантажила шляхи, що ведуть до залізничного вокзалу, зокрема, проспект Коцюбинського, Київську, Зулінського, значно скоротить час проїзду з Київської до залізничного вокзалу та Центрального ринку. Вантажний транспорт не буде дошкуляти мешканцям спальних районів. Також це один з факторів покращення екології.

Як розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, для забезпечення водовідведення облаштована зливова каналізація. Випуск стоків передбачений в існуючу відкриту зливову мережу, яка проходить поруч.

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото

Також в рамках окремого проекту на вулиці влаштовують сучасне зовнішнє освітлення. Передбачено 84 світлодіодних світильників на металевих опорах.

Окрім того, якісна інфраструктура важлива для розвитку економіки. У цьому районі вже працює кілька нових заводів. Завдяки кращому транспортному сполученню інвестиційна привабливість району зростатиме, і це може позитивно вплинути на розвиток економіки міста.

«Тут є промислові зони, побудовано ряд підприємств та складських приміщень. Нова дорога активізує розвиток ділової активності в цьому районі, відповідно, будуть створюватись нові робочі місця», – зазначив Сергій Моргунов.

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 2

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 3

Також міський голова розповів, що на будівництво дороги було направлено 37 млн грн.

«Половина цієї суми – це кошти міського бюджету,інша частина – кошти Дорожнього фонду по програмі місцевих доріг за підтримки обласної державної адміністрації та попереднього голови ОДА Владислава Скальського. Тому усі роботи ми закінчимо у цьому році», – каже мер.

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 4

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 5

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 6

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 7

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 8

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 9

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 10

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 11

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 12

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 13

Вулицю Київську та промзону з’єднали новою дорогою. Фото - фото 14

Нагадаємо, в травні повідомляли, що прокладання нової дороги на Гонти добігає завершального етапу.

Будівництво шляху повністю планують закінчити до кінця 2020-го року. Загалом побудують 1217 м автошляху. Нова дорога має розвантажити рух транспорту до залізничного вокзалу.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької міськради