11 жовт. 2017 16:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

66

0

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік


«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік

 У Вінниці наче у старому доброму кіно 70-х років - «Вусатий нянь»: в дитячому садочку №7 вихователем працює молодий хлопець. Артем Олександрович – педагог, якого обожнює малеча і він нічим не поступається в роботі колегам жіночої статі.

«Насправді, вуса, ніколи не носив. І з улюбленим дитячим фільмом себе не порівнював, бо там герой - розбишака, а я, то не такий. Ще зі студентських років вирішив - хочу працюватиме з малечею наперекір усім стереотипам. Трошечки напевно,комплекс був, бо були одні дівчата. Задумувався над тим, а чи потрібно було? Але з часом зрозумів, що нічого тут такого надприроднього немає! І все таки довчився», - розповідає Артем Шиманський.

Вже третій рік поспіль Артем працює вихователем. Від свого няня діти – в захваті!

«Він хольосий! Ми його любимо! Да-Да!», - кричать діти з його групи.

На прогулянці діти не дають йому і кроку ступити. Молодика обліплюють з усіх боків. Та щойно Артем Олександрович просить стати в стрій - всі – як один шикуються й рушають до приміщення садочка. Після прогулянки – він їх перевдягає, вислуховує скарги й поки готується обід – наганяє апетит.

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік

«А ці вагончики, ненагодовані - стають за нами! А ці паровозики, які сидять, їстки не хочуть? Ту-ту, ану дайте ми проїдемо!», - жартує.

Від такого няня в захваті не тільки малеча, а й батьки.

«Чесно кажучи, після першого дня як зайшла в групу, так подивилася на Артема Олександровича. Та як з’ясувалося, він дуже гарно, до кожної дитинки відноситься. Він має якийсь такий підхід. Навіть зачіски дівчатам робить. Дуже цікаво спостерігати, коли вони всі приходять із зачісками, такі гарні!», - розповідає Ірина Бобровська, мама дошколярочки.

Поважає няня й увесь жіночий колектив.

«Він в нас така зірочка місцевого масштабу. Чоловік в жіночому колективі стимулює бути добрішою, бути мудрішою, бути, мабуть, більш впевненою, більш чарівною. Ну, чоловік - є чоловік», - каже Наталя Смірнова, вихователь – методист.

Психологи зазначають, практика вихователів – чоловіків за кордоном давно не дивина, бо для малечі - вони великий авторитет.

«Чоловік завжди був в нас авторитетом. До чоловіків більше слухаються, більше прислухаються. В діток йде гендерний розвиток, тобто вони бачать любов не тільки жінок, і бачать, що не тільки жінки можуть розвивати амбітність і так далі. Чоловіки також мають це підтримувати. Мають це в собі розвивати і навчати цьому своїх діток», - підкреслює психолог Ольга Слизькоуха.

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік - фото 2

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік - фото 3

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік - фото 4

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік - фото 5

«Вусатий нянь». У вінницькому дитсадочку вихователь - чоловік - фото 6

Вінниця.info