30 серп. 2021 10:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

84

0

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий провів нараду з керівниками комунальних закладів Вінниччини щодо стану вакцинації населення від коронавірусної хвороби COVID-19


Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий провів нараду з керівниками комунальних закладів Вінниччини щодо стану вакцинації населення від коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє управління у справах медіа та комунікацій обласної ради.

Вячеслав Соколовий зазначив, що пори те, що саме зараз епідситуація в Україні та, зокрема у Вінницькій області, - стабільна, очікується нова хвиля захворювань.

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації

- Ми вже бачимо, що кількість хворих починає зростати, поки повільними, але вже стабільними темпами, - сказав голова обласної ради. - Пік – попереду. Зрозуміло, що ми нікого не можемо примушувати вакцинуватися, це – вибір кожної людини. Але ми можемо пояснювати людям, переконувати їх, що щеплення – це необхідність.

За словами Вячеслава Соколового, кожен з керівників комунальних закладів несе відповідальність за свої колективи та за людей, яким заклад надає послуги.

- Для того, щоб зберегти життя людей, запобігти втраті здоров`я через ускладнення хвороби, а також великим втратам в економіці через пандемію, усім потрібно захистити себе від коронавірусу. І єдиний шлях – це вакцинація, - наголосив Вячеслав Соколовий. - Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили нашу спільну позицію щодо вакцинації.

На нараді керівники обласних закладів, зокрема медичної та соціальної сфери, розповіли про стан готовності до можливого чергового спалаху епідемії коронавірусу та про кількість вакцинованих працівників закладів.

Начальник управління соціально-гуманітарної політики виконавчого апарату обласної ради Людмила Грабович повідомила, що станом на 26 серпня від початку кампанії вакцинації (з 24 лютого 2021 року) на Вінниччині щеплено понад 350 тисяч людей. Першу дозу вакцини отримали понад 214 тисяч жителів області, другу – майже 141,5 тисячі.

- За показниками захворюваності Вінницька область посідає 20-е місце в Україні, - поінформувала учасників зібрання Людмила Грабович. – І це свідчить про належну протиепідемічну роботу, проведену на Вінниччині. 9 опорних лікарень, які приймають хворих на коронавірус, підписали всі угоди з НСЗУ. В наявності – 1010 ліжок, 1002 із них - забезпечені киснем. Крім того, є всі умови, щоб діти, які захворіли на COVID-19, лікувалися в обласній дитячій інфекційній лікарні з батьками.

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації - фото 2

Людмила Грабович також зазначила, що Вінницька область отримала 460, 4 тис. доз вакцин, і цієї кількості достатньо для добровільної вакцинації населення.

- Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, – схвалені ВООЗ, - пояснила Людмила Грабович. - В Україні вакцинують препаратами AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Spikevax/Moderna.

Вячеслав Соколовий повідомив учасникам наради, що всім комунальним закладам області відправлені листи з вимогами щомісячного інформування про стан вакцинування.

- Головний очікуваний результат від вакцинації – це ефективний контроль над пандемією, зниження навантаження на систему охорони здоров`я та створення умов для відновлення економіки, - підкреслив Вячеслав Соколовий.

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації - фото 3

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації - фото 4

Вячеслав Соколовий: Із керівниками усіх комунальних закладів області узгодили спільну позицію щодо вакцинації - фото 5

Довідково

Зараз щепитися проти COVID-19 можуть усі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей.

Працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки та структур, які забезпечують роботу держави, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, а також організовані колективи з понад 50 охочими щепитися вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.