21 жовт. 2021 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

129

0

Вячеслав Соколовий: Закупимо ще 7 ШВЛ для двох обласних лікарень

Вячеслав Соколовий: Закупимо ще 7 ШВЛ для двох обласних лікарень

Загальна вартість обладнання – 5,45 млн грн


Вячеслав Соколовий: Закупимо ще 7 ШВЛ для двох обласних лікарень

Депутатів Вінницької обласної ради 29 жовтня скликають на сесію. На засіданні планують виділити кошти з резервного фонду на закупівлю 7 апаратів ШВЛ для двох обласних комунальних закладів. Загальна вартість обладнання – 5,45 млн грн. Придбають обладнання для клінічного центру інфекційних хвороб та обласного клінічного фтизіопульмонологічного центру.

Про це повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

«Кожен другий пацієнт, якого госпіталізують з коронавірусом, потрапляє в реанімацію. Для порівняння - раніше всього третина з тих, хто лікувався від ковіду стаціонарно, мав важкий перебіг. У той же час, в нашій області серед «реанімаційних» хворих та померлих від ковіду – жодного вакцинованого», - зазначив голова облради.

В області працює 10 опорних лікарень, розгорнуто 1450 «ковідних» ліжок, 100% яких забезпечено централізованою подачею кисню. Забезпечення медикаментами – достатнє. Але в зв’язку з важкістю перебігу хвороби маємо проблему із завантаженістю реанімацій.

«Медзаклади вже отримали вказівку щодо розширення мережі реанімаційних ліжок, тепер необхідно забезпечити їх спеціальним медобладнанням. Насамперед - апаратами штучної вентиляції легенів, що подають кисень під тиском.

Наш обласний комунальний заклад Клінічний Центр інфекційних хвороб має 14 ШВЛів. На сьогодні всі вони завантажені! Медзаклад потребує ще кілька апаратів аналогічного класу. Також додаткові ШВЛи необхідно закупити й для Клінічного фтизіопульмонологічного центру», - зазначено в дописі Вячеслава Соколового.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info