17 січ. 2020 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

85

0

Вибір газового балончика. Оптимальний варіант

Вибір газового балончика. Оптимальний варіант

Забезпечення власної безпеки вимагає правильного вибору засобу, який її гарантуватиме


Сьогодні забезпечення власної безпеки, а також безпеки близьких людей вимагає правильного вибору засобу, який її гарантуватиме. І великий асортимент сучасних і зручних у використанні газових балончиків, що мають відмінні технічні характеристики та приємно дивують доступністю вартості, дозволяють підібрати найцікавішу та зручну у використанні модель.

Вибір газового балончика. Оптимальний варіант

Характеристики газових балончиків

Важливим слід вважати розмір флакона. Адже від цього залежать такі показники, як тривалість використання балончика, кількість активної речовини всередині нього, а також зручність експлуатації. А все тому, що занадто великий за розмірами флакон буде викликати дискомфорт при носінні в кишені або сумці, а компактний може мати зовсім невеликий обсяг діючої речовини, такий, як Терен 16, наприклад.

Таким чином, щоб обрати оптимальний для себе варіант, варто подумати над такими питаннями:

  1. Варіант розпилення активної речовини. Струменеві моделі передбачають необхідність прицілювання засобу в область обличчя та голови нападника для забезпечення максимальної ефективності, оскільки активна речовина діє в цьому випадку максимально. Аерозольні ж моделі дозволяють не надто суворо прицілюватися: перетворена в газ речовина балончика в будь-якому випадку буде впливати на поверхню шкіри, слизові оболонки та органи дихання нападника. Так, балончик ko fog дозволить безприцільно уразити нападника на відстані до 4 метрів.
  2. Тип активної речовини. Існує кілька їх різновидів, кожен з яких має свої особливості дії. Так, екстракт пекучого перцю вважається найбільш дієвим, струмінь такого речовини часто має забарвленість, і червоний колір дозволяє відстежувати траєкторію польоту струменя.
  3. Кількість речовини в балончику. В залежності від розмірів руки і особистих переваг слід вибирати такий робочий об'єм балону, який забезпечить безпеку при раптовому нападі. А зручне носіння засобу в кишені або сумочці плюс можливість використовувати балончик більш ніж один раз, ці параметри визначаються з порівняння різних розмірів флаконів.

Вибір газового балончика. Оптимальний варіант - фото 2

Вибираючи газовий балончик струменевого, пінного або гелевого типу, варто враховувати, що з його допомогою можна впоратися з одним нападником, проти групи такі варіанти будуть малоефективні. В таких випадках підійдуть аерозольні та аерозольно-струменеві засоби.