9 січ. 2023 14:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

130

0

Вибір снастей для зимової риболовлі

Вибір снастей для зимової риболовлі

Зимова риболовля на льоду в наш час стала дуже популярною, розповсюдженою та стоїть на одному місці разом зі звичайною риболовлею на відкритій водоймі. Якість даного процесу залежить не тільки від вправності рибалки, а й від його оснащення. Використання якісного, гарного знаряддя дозволить ловити рибу з будь-якої точки водойми та хорошу доступність до риби


Вибір снастей для зимової риболовлі

Зимова риболовля на льоду в наш час стала дуже популярною, розповсюдженою та стоїть на одному місці разом зі звичайною риболовлею на відкритій водоймі. Якість даного процесу залежить не тільки від вправності рибалки, а й від його оснащення. Використання якісного, гарного знаряддя дозволить ловити рибу з будь-якої точки водойми та хорошу доступність до риби.

Важливою частиною є ціна на приладдя, вона має бути комфортною та демократичною. Ви можете замовити якісні та недорогі зимові рибальські снасті в інтернет-магазині «Риболов-Експерт». Вибір снастей для риболовлі взимку – дуже витончена та клопітна робота.

Вам обов’язково знадобиться:

  1. вудилище;
  2. котушка;
  3. волосінь;
  4. приманка;
  5. кригоруб.

Потрібно визначити, яке приладдя краще вибирати для такої ситуації?

Вибір вудилища

Коли проходить риболовля на льоду, вудилище здійснює вертикальні рухи. У крайніх ситуаціях використовують звичайну поплавцеву снасть. Зазвичай її вибирають за приманкою, за допомогою якої буде здійснюватися ловля. Пластиковий варіант, з яким використовується інерційна котушка, підійде для блешні. Міцне графітове – підходить краще для приманки-балансира.

Хорошим варіантом для риболовлі взимку буде Brain Blast Pole. Міцний та надійний варіант, який підійде для дрібної та масивної риби. Гарним доповненням до вудилища стануть кивки, які зменшать жорсткість.

Яку котушку обрати?

Інерційна котушка – це ідеальний прилад для рибалки у зимовий період. Безінерційні не мають сильних переваг на кризі, але коштують значно дорожче. Інерційний варіант має декілька механізмів, і мастильний матеріал майже не присутній. Це надійний та досить зручний прилад, у порівнянні з іншими. Купіть краще декілька дешевих котушок та оснастіть їх лісками різних діаметрів.

Вибір волосіні

Волосінь – це незамінна річ у зимовій риболовлі. Сприяє тому, щоб кільця та котушки не обмерзали, адже разом з нею не приноситься вода.

Кращим буде прилад з малим діаметром та розривними навантаженнями. Про вказану особливість можна дізнатись на різних риболовних сайтах. Коли ви йдете на хижака, пам’ятайте про повідці. Вони бувають металеві, сталеві, флюорокарбонові та титанові.

Приманка – важливий пункт снасті

Приманка буває декількох типів.

  1. Блешня. Часто на неї прикріплюють мотилів. Але іноді використовують без них, тоді риба має кращу реакцію на ігри та рухи даної приманки, адже мотиль сповільнює та робить рухи розмазаними.
  2. Балансир. Він буде в пригоді для полювання на хижих риб. Такий тип має власну гру.
  3. Жерлиця. Має вигляд котушки з прапорцем на підставці. Використовується для ловлі хижаків. Під час покльову прапор підіймається, що є сигналом. Щоб ловити на жерлицю, необхідно мати живця (маленьку рибу).

Дуже часто рибалки ставлять багато таких приманок по всій водоймі та разом з цим рибалять іншими способами. А вкінці оглядають усі розставлені пастки.

Бур для льоду

Для розробки отвору в льоді використовують бур, пішню або кригоруб. Пішня схожа за функціональністю на лом, нею можна зробити лунки різних діаметрів та розмірів. Але для цього треба докласти більше зусиль, ніж для бура. Цим пристроєм можна збільшити лунку, щоб витягнути велику рибину, з кригорубом так не вийде. Кригорубом легко можна пробити кригу, але тільки певного розміру (відповідно до розміру діаметру ножа). Зазвичай це від 130 до 140 мм. Ніколи не залишайте ці прилади у горизонтальному положенні, щоб уникнути поранень та нещасних випадків, впавши на них. Хорошим придбанням є багор, який допоможе не втратити рибу. Присипайте лунку снігом, і тоді вона не так швидко замерзне, або потім з легкістю її можна очистити шумівкою.