27 серп. 2021 15:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

506

0

Вибираємо зарядку для ноутбука

Вибираємо зарядку для ноутбука

Універсальне або паралельне зарядний пристрій – більш доступний варіант для тих, кому потрібно замінити зарядний пристрій для ноутбука


Універсальне або паралельне зарядний пристрій – більш доступний варіант для тих, кому потрібно замінити зарядний пристрій для ноутбука. Аксесуар дуже важливий, так як використання невідповідної моделі на ноутбуці може привести до проблем з акумулятором або навіть з апаратним забезпеченням. Тому покупка вимагає уваги до технічних характеристик лептопа і продукту. На додаток до гнізда, який теж може викликати головний біль, якщо він несумісний.

Ознайомтеся з наступними п'ятьма порадами про те, на що звертати увагу при покупці нового універсального зарядного пристрою для ноутбука.

Перш за все, важливо пам'ятати, що неякісні зарядні пристрої можуть знизити продуктивність ноутбука, а також час автономної роботи. Це пов'язано з тим, що часто продукти цього типу пропонують електроживлення, яке не відповідає технічним характеристикам лептопа. У крайніх випадках використання невідповідного зарядного пристрою може викликати перегрів ноутбука і навіть викликати загоряння та вибухи.

Є ще один спосіб знайти правильний блок живлення для ноутбука - це використовувати сайти магазинів. Заходьте на сайт, наприклад, zeto.ua. Вибираєте бренд і модель ноутбука, для которог ви будете шукати зарядку, після цього вам покаже зарядку для обраної моделі ноутбука, все досить просто і швидко.

Чи дійсно блок живлення вийшов з ладу?

Перш ніж ставити хрест на блоці живлення і приступати до пошуків нового, потрібно остаточно переконатися, що проблема саме в цьому пристрої.

Ноутбук може перестати заряджатися і з інших причин:

  • немає напруги в мережі;
  • несправна розетка;
  • проблема в батареї.

Тому витратьте кілька хвилин, щоб визначити причину: може не все так страшно. Подивіться, чи є електрика в будинку. Переконавшись, що електрики не відключили, підключіть лептоп до іншої розетки, в справності якої ви впевнені.

Чи дозволите в «підозрювану» розетку робочий електроприлад, наприклад, настільну лампу або смартфон. Якщо справа в джерелі струму, можна видихнути спокійно - помилкова тривога. Вам необхідний не новий адаптер, ремонт розетки. Гірше, якщо ноут Неможливо зарядити телефон в робочій розетки. Тоді проблема точно в ноутбуці. Вийміть батарею та підключіть лептоп в мережу. Якщо пристрій не подає ознак життя, виносимо вирок акумулятора: стратити, не можна помилувати.

Пошук підходящої моделі адаптера

Потужність блоку живлення вказується або на наклейці рідного блоку живлення з позначкою Output (вихідні характеристики), або на наклейці самого ноутбука з позначкою Input (входять характеристики). Тут уточнюємо, що на наклейці самого блоку живлення відразу може бути вказана потужність в ватах (Вт) або вихідна напруга в вольтах (В) і струм в амперах (А). У другому випадку потужність можна розрахувати, помноживши A на V і одночасно згадавши закон Ома.

1. Вихідна напруга (В)

Це більш важливий параметр блоку живлення ноутбука. Він показує, яка напруга генерує блок живлення і буде подаватися на вхід ланцюгів харчування вашого ноутбука. Дуже важливо, щоб ця цифра не була значно більша за ту, яка вказана на табличці на нижній кришці вашого ноутбука.

Справа в тому, що для нормальної роботи вашого ноутбука бажано, щоб блок живлення видавав саме ту напругу, яка вказана на вашому ноутбуці. Якщо він трохи нижче, можливі деякі несправності (особливо якщо є зміни номіналів елементів живлення через фактора старіння). При різкому неузгодженості напруг ноутбук не включиться, так як обмеження перенапруги на материнській платі ноутбука спрацює.

Підключати блоки живлення, вихідна напруга БП істотно вище зазначеного на ноутбуці (наприклад 30 і більше вольт) категорично не рекомендується! Захист від перенапруги, швидше за все, не дозволить пошкодити плату, але завжди є ризик, що є заводський брак або напруга пробою елементів захисту буде нижче напруги, що подається, що призведе до неприпустимо високого напруга на контролерах і клавішах, а також на материнській платі ноутбука пропаде.

3. Вихідний струм (A) або (мА, мА)

Цей параметр блоку живлення показує, який максимальний струм блок живлення може видавати при зазначеному напрузі. На деяких блоках харчування він іноді не передбачений, а пишеться тільки вихідна потужність в ватах. У цьому випадку струм розраховується за відомою формулою:

I = P / U, де I - сила струму (А), P - потужність (Вт), U - напруга (В).

Цей параметр менш критичний для ноутбука, але не менш важливий для блоку живлення. Якщо струм, що генерується блоком живлення, менше струму, зазначеного на ноутбуці (або розрахованого по формулі), то в цьому випадку блок згорить. Тому потрібно вибирати БП хоча б рівним параметрам струму / потужності, зазначеним на ноутбуці.

4. Вихідна потужність (Вт)

Цей параметр пов'язаний з вихідним струмом, як описано вище.

Примітка: також дуже важливо знати, що в більшості випадків сервісні коди надруковані на блоці живлення, щоб полегшити пошук в разі поломки. Тому, якщо ви хочете придбати блок живлення, візьміть з собою старий блок живлення або хоча б сфотографуйте його характеристики і роз'єм. Це значно полегшить пошук.

Знайдіть сумісний адаптер для ноутбука

Списки сумісності шукайте в описах адаптерів для ноутбуків, на які ви дивитеся. Іноді сумісні моделі ноутбуків вказані в описі продукту або в окремому списку. Номери моделей ноутбуків часто можуть виглядати однаково, тому переконайтеся, що номери моделей точно збігаються. В описах адаптерів для ноутбуків і шнурів харчування зазвичай вказується виробник, номер деталі і частковий опис. Якщо ви знайдете адаптер з правильним вихідним напругою, але з неправильним роз'ємом порту, ви зможете знайти кріплення порту, які адаптують роз'єм до порту харчування на вашому ноутбуці.