9 серп. 2022 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

355

0

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

Редакції Вінниця.info Анна Воскобойник розповіла, як будували разом з чоловіком «солодкий» бізнес у рідному Херсоні


Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

Подружжя підприємців з Херсону Анна та Костянтин Воскобойник відкрили у Вінниці кондитерську. Тут вінничан та гостей міста пригощають морозивом та авторськими десертами, один з найголовніших – фірмовий торт «Херсон».

Редакції Вінниця.info Анна Воскобойник розповіла, як будували разом з чоловіком «солодкий» бізнес у рідному Херсоні, а нині, через війну, змушені розпочинати майже все з нуля.

Морозиво подружжя виготовляє уже 15 років

«20 років тому, я з чоловіком потрапили до Італії. Там ми працювали на заводі пластику. Планували залишатися жити на постійно, але після 5 років життя в Італії, ми повернулися в Україну. Завжди з чоловіком хотіли мати якусь свою справу, свій бізнес.

Будучи ще в Італії, мій чоловік Костянтин пішов до школи, навчатися робити морозиво джелато, потім ми навчалися у різних закладах, як це морозиво подавати, як з ним працювати. Поїхали з цими знаннями до рідного Херосану. Там, в курортному селі Залізний Порт ми відкрили свій перший пункт продажу морозива. Мій чоловік готував джелато, а я продавала. І так уже 15 років.

Знаєте, ще тоді багато хто з наших знайомих дивувалися: як ми полишили Італію і приїхали в Україна готувати… морозиво! Дивували всі, що ми дуже ризиковані», – пригадує Анна.

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську

В асортименті більше 100 видів морозива – фруктові, вершкові, які готуються з фермерського молока, натуральних добавок: якщо шоколад – додається какао, якщо горіхове – перетерті горіхи, якщо ексклюзивні смаки – шоколад, лісовий горіх брауні. Є також без цукру та лактози – це фінікове морозиво. Також є морозиво з додаванням алкоголю. Чи, наприклад, йогуртове морозиво, де додають до складу біфідобактерії, які корисні для шлунково-кишкового тракту.

За 15 років уже відпрацювали свої авторські рецептури.

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 2

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 3

Готують морозиво з натуральних інгредієнтів – фермерське молоко, вершки, натуральні добавки.

Анна розповідає, що в рідній Херсонській області мають кілька торговельних точок продажу джелато. Є також заклади із сирами власного виробництва та ресторація, де Анна створила італійську атмосферу. Продають також морозиво по різних містах України. Це невеликі об’єми, тому що морозиво крафтове.

Окрім морозива, яке популярне лише наприкінці весни, протягом усього літа і на початку осені, виготовляють також десерти, які будуть актуальні в будь-яку пору року. Поштовхом для виготовлення десертів стала подія у 2019 році.

«Коли у Херсоні проходив конкурс «Фірмовий торт міста». Я взяла в цьому конкурсі участь і мій авторський рецепт переміг у конкурсі. Тепер він має право називатися фірмовий торт «Херсон», ми маємо патент і ексклюзивне право на виготовлення цього десерту. Знаєте, я була здивована цією перемогою.

Якраз фірмовий торт «Херсон» – являється ексклюзивним. Він не схожий на інші торти. В нього своя особлива рецептура. У складі немає борошна. Є коржі безе з волоськими горіхами, замість класичного крему – крем-сир з курагою та білим шоколадом, а зверху бельгійський молочний шоколад. Торт схожий на цукерку, ніж на звичайний торт».

За такою ж технологією, як готують торт «Херсон», створили ще три авторських: «Херсонський з чорносливом», «Херсонський кокосовий» та «Чотири смаки Херсона» – де можна скуштувати всі смаки торта Херсона в одному», – каже Анна Воскобойник.

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 4

Через повномасштабне вторгнення росії на територію України, подружжя вимушено переїхало до Вінниці

Переїхавши до Вінниці, пригадує Анна Воскобойник, довелося розпочинати все майже з нуля. Але додає, що під час відкриття закладу, заручилася великою підтримкою місцевих жителів.

«Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України, і Херсон вони теж зачепили, ми з сім’єю змушені були їхати з рідного міста. Було відчуття, що все, що ти протягом багатьох років робив, чим жив – рухнуло в одну секунду. Змінилися цінності. Ми зрозуміли, що не застраховані ні від чого. Спочатку ми були розгублені, не знали, що буде з нами усіма, з країною. А найголовніше – куди подіти той багаж досвіду, який ми маємо за роки.

Спочатку я з дітьми поїхала до друзів у Чернівці. Жили там два місяці. Деякий час горювали, але згодом взяли сили в кулак і сказали самі собі, що за будь-яких обставин потрібно працювати і підіймати економіку країни. Адже країна наша зараз потребує нашої, внутрішньої допомоги. Тому з сім’єю трішки почали подорожувати по містах України. До Вінниці я потрапила випадково. Мені місто дуже сподобалося. Я тут зустріла своїх клієнтів і навіть нашого колишнього бухгалтера, яка почала заохочувати відкрити заклад у Вінниці. Я подумала, що це якийсь знак – а чому б і ні? Потрібно починати все з початку», – розповідає Анна.

На базі цеху партнерів у Києві, яке подружжя частково орендували і завезли своє обладнання, почали готувати морозиво. Поки чоловік Костянтин готував морозиво, Анна зайнялася відкриттям закладу у Вінниці.

«Я коли зрозуміла, що у мене є шанс далі працювати і створювати те, що я вмію, то з’явилася якась супер-сила. Знайшла це приміщення на Соборній. Воно красиве. Орендодавці мене дуже підтримали – я розповіла історію нашого бізнесу, хто ми, звідки ми. І знаєте, вони настільки повірили у мене і протягом всього часу облаштування закладу, допомагали.

Я хочу сказали комплімент Вінниці і місцевим жителям. Протягом всього часу, коли я займалась цим проектом, зустрічалися неперевершені люди, які робили це не просто, тому що робота їхня, а з чистим серцем і душею».

Кондитерські вироби роблять у цеху на місці, в закладі у Вінниці, а от морозиво поки що у цеху в Києві. Нині подружжя вже шукає приміщення під виробництво морозива у Вінниці. В Херсоні буде працювати одна філія, у Вінницькій області – інша.

Натуральну продукцію закуповують у вінницьких фермерів. Планують налагодити і виробництво сирів.

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 5

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 6

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 7

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 8

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 9

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 10

Виготовляють джелато і фірмові десерти: у Вінниці подружжя підприємців з Херсону відкрили кондитерську - фото 11

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, Ірина Юшко, фото авторки