30 трав. 2019 16:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

1116

0

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли

Затверджено детальний план забудови 10-го мікрорайону в місті Вінниці


Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли

30 травня на засіданні виконкому Вінницької міської ради затверджено детальний план забудови 10-го мікрорайону в місті Вінниці. Документом визначені зони багатоквартирної забудови, зони малоповерхової садибної забудови, які вже частково є біля Вишенського озера. Також визначено, де буде загальноосвітня школа, дитсадки і основні дороги.

Загальна площа території близько 40 гектарів.

В документі зазначено, що має бути два дитсадка на 360 місць, школа на 990 учнів, магазини, заклади громадського харчування та житло. Залишиться і храмовий комплекс, який вже є на території. Заплановано, що загальна площа всього житлового фонду складатиме понад 222 тисячі квадратних метрів.

«Затверджена містобудівна документація території. Дозвіл ще був наданий у 2015 році. Проведені громадські обговорення і слухання. Там має бути комплексна забудова. Це будівлі та споруди, житлова багатоквартирна забудова, мала забудова, два дитячих садочка, одна школа, громадські об’єкти, торгові центри. Церква відноситься до громадських об’єктів, тобто той комплекс залишається (мова йде про спорудження церкви Московського патріархату, шкільного спортзалу із басейном, шкільного трьохповерхового трьохсекційного житлового будинку, - ред). Ми враховуємо побажання кожного власника земельної ділянки. Ми не можемо нав’язувати», - прокоментував Вiнниця.info виконуючий обов’язки директора департаменту архітектури і містобудування Яків Маховський.

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли

До будівництва на території 10-го мікрорайону приступлять тільки після того, як будуть врегульовані всі питання, пов’язані із землею. Необхідно прийняти в комунальну власність міста землю під будівництво інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. На місці 10-го мікрорайону більшість території в приватній власності.

«Передача відбулась ще коли земля була територію Вінницького району і нею розпоряджалась Якушинецька сільська рада (до 2015 року - ред).

Право землекористування виглядає складно і строкато. Окрім того, що там фактично відсутні землі комунальної власності, за виключенням ділянки, яка перебуває в оренді і перебувала в оренді до включення території в межі міста. Одна з найскладніших ситуацій, що на території є землі сільськогосподарського призначення до земельних ділянок під багатоквартирну забудову. Сьогодні потрібно шляхом розробки технічної документації по поділу та об’єднанню проектів землеустрою щодо зміни цільового призначення, привести дану територію, в першу чергу, в питаннях землевласності і землекористування, до параметрів, визначених детальним планом. Після цього ми зможемо розпочати консультації щодо умов забудови території. Ключовим є джерела фінансування на об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури – мережі і дороги та об’єкти соціальної інфраструктури – школа і два садочки. Забудова даної території може розглядатись тільки в контексті угоди про комплексну забудову», - прокоментував заступник міського голови Сергій Матусяк.

Фактично власники земельних ділянок мають між собою визначитись і домовитись про передачу частково своїх земель в комунальну власність для будівництва мереж та об’єктів соціальної інфраструктури.

Як повідомляла редакція, в 2018 році на громадських слуханнях більшістю голосів погодили містобудівну документацію: «Детальний план територій 10-го мікрорайону обмежений вул. Стахурського, вул. Келецька та вул. Барське шосе в м. Вінниця».

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли - фото 2

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли - фото 3

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли - фото 4

Територія 10-го мікрорайону. Осінь 2018 року

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли - фото 5

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли - фото 6

Виконком затвердив план забудови 10-го мікрорайону в Вінниці. Що там будуватимуть і коли - фото 7

Вiнниця.info